Autosport Internationaal Toerwagens • Autonieuws

Kia Amerika helpt meer dan 22.000 asieldieren aan een nieuw thuis

Uitgegeven door Deni Volkers • 8 januari 2023 22:03 • Print artikel

Kia Amerika kondigde deze week aan dat 22.422 asieldieren in het hele land in hun forever homes zijn geplaatst dankzij het jarenlange partnerschap van het merk met 'the pet finder foundation'. Gelanceerd in februari 2022 als onderdeel van Kia's Super Bowl advertentie met "Robo Dog" in de hoofdrol, hielp Kia's $500.000 donatie de adoptiekosten te dekken.

Kia

"Kia is toegewijd aan teruggeven en het helpen van meer dan 22.000 asieldieren aan een nieuw thuis is het bewijs dat initiatieven als deze werken en lokale gemeenschappen verbeteren, in dit geval door het verlichten van de last van overbevolking op lokale dierenasielen in het hele land," zei Russell Wager, vice president, marketing, Kia Amerika.

In een primeur voor het merk ontwikkelde Kia ook een serie NFT's gebaseerd op "Robo Dog", de robotpup en ster van Kia's Super Bowl-spot voor de volledig elektrische Kia EV6. Naast het gratis beschikbaar stellen van 10.000 NFT's bracht het merk nog eens 10.000 generatieve NFT's uit. Deze unieke ontwerpen konden worden gekocht, waarbij 90 procent van alle primaire verkoopopbrengsten ten goede komen aan #thepetfinderfoundation om dieren in nood te helpen hun forever home te vinden. Daarnaast werd een royalty van 10 procent in het slimme contract op de blockchain geschreven, dus telkens wanneer een Robo Dog NFT uit de serie werd doorverkocht op een deelnemende secundaire markt, profiteerde 'the pet finder foundation' opnieuw. De verkoop van Kia's NFT's bedroeg een extra donatie van $100.000 voor 'the pet finder foundation'.

"We zijn zo vereerd om samen te werken met Kia America. Hun gulle donatie hielp talloze dieren in 2022 liefdevolle en forever homes te vinden", aldus Toni Morgan, Executive Director, #thepetfinderfoundation.

Kia's 'accelerate the good' liefdadigheidsinitiatief heeft sinds 2019 meer dan $14 miljoen gedoneerd aan verschillende doelen. Meest recent kondigde Kia een minimale donatie van $ 1 miljoen aan St. Jude Children's Research Hospital aan, wat de derde daad van geven aan St. Jude's dit jaar markeert. Eerdere donaties aan de organisatie werden aangekondigd als onderdeel van de 10 miljoenste verkochte Kia-auto in de VS, en opnieuw als onderdeel van de grondbrekende aankondiging voor een nieuwe assemblagefabriek in de staat Georgia.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS