Autosport NL • Formule Renault 2.0

Kelvin Snoeks smaakmaker: "Een mooie podiumplek voor overvolle tribunes"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 juni 2010 08:14

ZANDVOORT – Kelvin Snoeks was afgelopen weekend op Circuit Park Zandvoort de smaakmaker in de tweede race van de Northern European Cup (NEC) Formule Renault 2.0. In het voorprogramma van de RTL GP Masters of F3, maakte de FIA Formule 2 coureur uit Zwaanshoek een ijzersterke indruk door voor het oog van 43.000 toeschouwers zijn eenmalige gastoptreden af te sluiten met een podiumfinish!

Podium race 2 FR2L NEC

Om 100% fit en scherp te blijven voor zijn volgende FIA Formule 2 raceweekend op Zolder over twee weken, ging Kelvin Snoeks afgelopen weekend graag in op een uitnodiging van het Deense KEO Racing om voor de RTL GP Masters of F3 terug te keren naar de klasse waarin de 22-jarige coureur in 2007 zijn autosportdebuut maakte. De vrije trainingen op donderdag gebruikte Snoeks om te de karakteristieken van de dit jaar nieuw geďntroduceerde bolide onder de knie te krijgen. Hoewel Snoeks direct de snelste tijd neerzette in de eerste sessie, moest hij erg wennen aan het onrustige gedrag van de achterkant van zijn bolide. In een door verscheidene incidenten verstoorde kwalificatie moest Snoeks op vrijdagochtend genoegen nemen met de respectievelijk achtste en zevende startplaats voor de races op zaterdag en zondag.

RACE 01 + 02
Samen met het team besloot Snoeks voorafgaand aan de eerste race op zaterdagmiddag enkele wijzigingen aan te brengen aan de afstelling van de achterkant van zijn auto, zodat hij in de openingsrace beter de limiet kon opzoeken. In de openingsronden zag Snoeks al snel kans om een paar plaatsen op te schuiven, maar een aanvalactie op de vijfde positie van Mikkel Mac eindigde in tranen, toen de Deen erg agressief zijn plek verdedigde door halverwege de Tarzanbocht in te sturen op Snoeks. Met schade aan zijn wagen moest de Nederlander voortijdig het strijdtoneel verlaten.

Kelvin Snoeks snelt naar voren richting podium

Hongerig naar sportieve revanche, maakte Snoeks op zondagmiddag onder regenachtige omstandigheden een wereldstart die hem al direct de derde plaats in handen gaf. Gedurende de race leverde Snoeks diverse scherpe duels met onder andere Liroy Stuart. In de slotfase van de 25 minuten durende race besloot Snoeks wijselijk zijn voor hem rijdende teamgenoot Ludwig Ghidi niet meer aan te vallen, waardoor hij ook als derde over de streep kwam.

KELVIN SNOEKS: “Ik heb genoten van het weekend, al was het best een uitdaging om de wagen op mijn rijstijl af te stellen. Op zondagmiddag was de wagen volledig naar onze zin afgesteld en kon ik in de afsluitende race echt vooraan meedoen. Hoewel ik de snelheid had om voor de zege te knokken heb ik wijselijk besloten mijn teamgenoot Ludwig Ghidi niet aan te vallen voor de tweede plaats, omdat hij wel voor het kampioenschap gaat. Met de derde plaats, een mooie podiumplek voor volle tribunes en een schitterende bokaal ben ik echter dik tevreden!”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS