Karting • GK4 Kartseries

Karting on hold: "Na de persconferentie van onze minister-president Rutte is het er niet duidelijker op geworden voor veel karters"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 april 2020 09:10 • Print artikel

Net als de autosport moet de kartsport vanwege de pandemie COVID-19 nog op de rem trappen. Ook in Nederland en België zijn er sinds de beperkende maatregelen geen actie meer op de kartbanen. Ook de kampioenschappen van de GK4, BEKC, IAME Series Netherlands, Tillotson T4, NKH en het NK IAME staan voorlopig om hold. Na de persconferentie van dinsdag waarin premier Mark Rutte namens de Nederlandse regering de maatregelen voor grote publieksevenementen verlengde tot 1 september rijzen er veel vragen. De organisatie van diverse kartevenementen Cpoint heeft een statement uitgegeven over de situatie over het Protocol Covid-19 en de kartraces van 2020.

Casper Reinders en Ben de Feyter

"Na de persconferentie van onze minister-president dinsdagavond is het er niet duidelijker op geworden voor veel karters en motorsporters.
Hoe gaat het nu met de karting? Worden de kampioenschappen afgelast, wanneer kunnen we weer karten?, zijn veel gestelde vragen aan ons."

"Voor zover wij begrijpen is de datum 1 september van toepassing op de grote evenementen zoals dance events, muziekfestivals en ook motorsportwedstrijden met heel veel bezoekers die onderhevig zijn aan een vergunning van de gemeenten, zoals de TT van Assen (100.000) en Zwarte Cross (250.000 bezoekers). Hieronder vallen onze evenementen niet!"

"Omdat de datum 19 mei nog steeds geldt voor alle overige evenementen gaan we er vanuit dat we rond die datum een nieuw overheidsbesluit tegemoet kunnen zien waarin ook de motorsporten aan bod komen.
We hebben contact gelegd met de KNAF en hebben een aantal verzoeken neergelegd."

"In afwachting van dit gebeuren hebben we niet stil gezeten. Toen minister Wiebes een paar weken geleden bekendmaakte dat iedere branche verantwoordelijk is voor haar eigen plan, haar eigen protocol, om weer te kunnen starten hebben we meteen een start gemaakt met een “Cpoint protocol Covid-19 kartwedstrijden 2020”, waar vandaag de laatste hand aan is gelegd."

"Een protocol waarin alle voorkomende zaken aan bod komen, zie het als een bijzonder reglement voor al onze kartwedstrijden. Zodra het licht op groen komt kunnen we dan ook meteen aan de slag. Uiteraard informeren we u van tevoren uitgebreid over de nieuwe en aanvullende richtlijnen."

"Alle inschrijvingen laten we sowieso staan totdat we in overleg met de banen en organisaties een nieuwe kalender presenteren, want dat er geracet zal worden staat vast. We zijn niet voor één gat te vangen en gaan samen met u er weer iets moois van maken. Hopende u vooraleerst voldoende in kennis te hebben gesteld."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS