Formule 1

Kansen voor Sebastian Vettel bij Mercedes worden kleiner: "We gaan door met Hamilton en Bottas"

Uitgegeven door Bart • 7 juli 2020 04:09 • Print artikel

Bij het team van Mercedes beschikken zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas over een aflopend contract. Vanuit Duits oogpunt hoopt men op de komst van Sebastian Vettel, maar teambaas Toto Wolff heeft eerder al uitgesproken loyaal aan zijn coureurs te zijn. In Oostenrijk werd dat bevestigd door Ola Källenius, directeur van moederbedrijf Daimler.

Sebastian Vettel


"We gaan door met onze twee jongens", zei Källenius in een interview met Sky. "Ik snap dat de komst van Vettel erg interessant is voor de Duitse fans, maar met Lewis en Valtteri hebben we al twee topcoureurs in huis. Zij presteren allebei op hetzelfde hoge niveau. Dat zagen we dit weekend ook, Valtteri heeft fantastisch gereden. Daarom willen we graag met beide coureurs langer door."

Mercedes was in de openingsrace van het seizoen een klasse apart, al had het wel problemen met een sensor bij de versnellingsbak. In de slotfase werd het team nog bedreigd door Alex Albon, maar na een touché met Hamilton viel de Red Bull-coureur uit. Vettel kwam na een spin niet verder dan de tiende plaats.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS