Formule 1

Valtteri Bottas slaat toe in openingsrace: "Ik stond de hele race onder druk"

Uitgegeven door Bart • 5 juli 2020 15:53 • Print artikel

Valtteri Bottas won zondag de eerste F1-race van het seizoen op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Het was een veelbewogen race waarin veel gebeurde en liefst negen coureurs de finish niet haalden. Mercedes was een klasse apart, maar kampte wel met technische problemen. Bottas stond continu onder druk van teamgenoot Lewis Hamilton, maar wist alle aanvallen te pareren.

Valtteri Bottas


Door meerdere safety cars kwam het veld steeds dicht bij elkaar te liggen. "Bij die laatste safety car dacht ik wel 'houdt het dan nooit op'", aldus Bottas in het interview met Jenson Button direct na de race. "Ik stond de hele race onder druk. De eerste safety car was nog wel oké. Er waren zo veel momenten dat ik de race had kunnen verliezen. Lewis was zo snel vandaag, maar ik kon de race controleren en er is geen betere manier om het seizoen te beginnen."

Tijdens de race was de boordradio van Mercedes veelvuldig te horen. Een sensor bij de versnellingsbak zorgde voor problemen en Bottas en Hamilton mochten van het team niet meer over de kerbstones rijden. "Daar maakte ik me wel zorgen om. Gelukkig konden we de race uitrijden."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS