Formule 1

Kamui Kobayashi in zijn nopjes met Nyck de Vries: "Het is spannend om Nyck weer bij het team te verwelkomen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 november 2023 21:02

Toyota heeft vandaag de line-up voor het FIA World Endurance Championship 2024 bekend gemaakt. Nyck de Vries keert terug bij het team en gaat in de auto met het startnummer 7 naast Mike Conway en Kamui Kobayashi plaatsnemen. Daarmee sluit De Vries een teleurstellend seizoen, waarin hij in de Formule 1 debuteerde, met een mooi hoogtepunt af. De Nederlandse autocoureur gaat voor het Japanse team, naast zijn activiteiten in de Formule E voor Mahindra, in de LMH-klasse rijden.

Nyck de Vries

Nyck de Vries was voordat hij eerder dit seizoen bij AlphaTauri in de Formule 1 debuteerde, al test- en reservecoureur vanaf 2020 tot en met 2022 bij Toyota geweest en keert daarmee dus terug bij het team uit Keulen. De Nederlander neemt de plaats van José María López in, die vanaf 2017 voor het team reed. De Argentijn maakt de stap naar de nieuwe LMGT3-klasse die komend jaar in het FIA WEC debuteert. De coureur gaat met de Lexus van Team Akkodis ASP rijden en blijft dus wel onderdeel uitmaken van Toyota Gazoo Racing.

"Ik ben super blij om terug te keren naar de enduranceracerij, vooral met TOYOTA GAZOO Racing”, aldus Nyck de Vries. “Enduranceracen is iets waarvan ik altijd heb genoten en het is een discipline met een ongelooflijke dynamiek op dit moment. Ik was een paar jaar bij het team in een andere rol, maar kreeg nooit de kans om te racen, dus het is geweldig dat het nu zover is en ik wil het team bedanken voor hun voortdurende steun en vertrouwen in mij. Ik kijk er erg naar uit om auto #7 te delen met zowel Mike als Kamui. Het zijn allebei zeer getalenteerde coureurs die veel bereikt hebben en ik weet zeker dat we een geweldig team zullen vormen."

"In de autosport evolueren de dingen voortdurend en dat geldt ook voor de rijdersbezettingen", laat Kamui Kobayashi optekenen. "In wagen #7 reden Mike, José en ik al sinds 2017 samen, wat echt lang is in elke categorie. We hebben samen geweldige momenten beleefd, maar ook moeilijke tijden, vooral in Le Mans. Ik wil José bedanken voor zijn enorme bijdrage, als coureur en als teamgenoot. Hij zal altijd deel uitmaken van onze TOYOTA GAZOO Racing-familie. Tegelijkertijd is het spannend om Nyck weer bij het team te verwelkomen als lid van de #7 crew. We weten van zijn tijd als onze test- en reserverijder, plus zijn andere races, hoe snel en consistent hij is. Volgend seizoen hebben we weer een top line-up in beide auto's en dat zal belangrijk zijn als we nog meer concurrenten tegenkomen in de Hypercar. Ik weet zeker dat we in de winter als team sterker zullen worden, klaar voor de nieuwe uitdaging."

De line-up van de andere auto blijft ongewijzigd. Sebastien Buemi, Brendon Hartley en Ryo Hirakawa rijden wederom met de auto met startnummer 8.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS