Autosport NL • Formule Renault 2.0

Junior Strous vice kampioen Formule Renault 2005!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 17 oktober 2005 18:51

Junior Strous


In twee spannende wedstrijden heeft Junior Strous dit weekend respectievelijk een vierde en een zesde derde plaats behaald tijdens de Finale Races op Zandvoort. Junior, die nog een kleine kans had om het Nederlands Kampioenschap met een jaar te verlengen, probeerde zich naar voren te knokken, maar kwam er ondanks een nieuwe motor achterin de twee liter Formule Renault bolide niet aan te pas. De Wassenaarder eindigde na twaalf races op de tweede plaats in de laatste editie van het Nederlands Formule Renault 2.0 Kampioenschap met 152 punten. Met de nodige kilometers in de benen zal Strous deze week afreizen naar Italië waar hij de nodige kampioenschappunten wil scoren in de Eurocup op het circuit van Monza!

Junior kwam voor goud maar het werd zilver. Doordat de rijder van AR Motorsport halverwege het seizoen twee races in het NK op Assen moest laten schieten vanwege zijn verplichtingen in de Eurocup op het circuit van Oschersleben, kwam hij met dertig punten achterstand naar het duinencircuit. De coureur met de meeste overwinningen op zijn favoriete circuit in de afgelopen drie jaren, moest zich al snel gewonnen gegeven wanneer blijkt dat de set-up van de bolide niet in orde was. In de eerste manche probeerde het talent de poleman Van der Zande nog aan te vallen, maar werd in de twaalf ronden tellende race als vierde afgevlagd. In de tweede manche was Strous nog steeds niet verlost van zijn problemen en met een aanlopend wiel viel hij halverwege de wedstrijd weg uit de kop van het veld. Hij eindigde in de laatste race op Nederlandse bodem op de zesde plaats.

Junior: “Allereerst wil ik Renger feliciteren met zijn behaalde titel in het kampioenschap. Ik had gehoopt de eerste plaats te heroveren, maar ik zag na de kwalificatierace al snel dat het een bijna onmogelijke opgave zou gaan worden. Verder was het niet mijn weekend. Normaliter domineer ik op dit circuit, maar de problemen met de auto waren dermate groot dat ik meer met mezelf aan het vechten was dan met de tegenstanders. Ik hoop dat we het tij snel kunnen keren, want Monza staat komende week alweer voor de deur. Op het circuit waar de grootste snelheden op de rechte stukken worden bereikt moet alles kloppen om hoog in het kampioenschap te finishen!”

Race 1 Formule Renault 2.0,
@Home Finaleraces, Circuit Park Zand voort, zondag 16 oktober 2005
01. Renger van der Zande, 12 ronden
02. Carlo van Dam, op 3.651
03. Bas Lammers, op 6.250
04. JUNIOR STROUS, op 7.825
05. Récardo Bruins, op 8.061

Race 2 Formule Renault 2.0,
@Home Finaleraces, Circuit Park Zandvoort, zondag 16 oktober 2005
01. Renger van der Zande, 11 ronden
02. Carlo van Dam, op 4.420
03. Récardo Bruins, op 5.101
04. Mervyn Kool, op 11.025
05. Stefan Moller, op 11.564
06. JUNIOR STROUS, OP 21.669

EINDSTAND NEDERLANDS FORMULE RENAULT 2.0 KAMPIOENSCHAP:
01. Renger van der Zande, Van Amersfoort Racing, 203 punten
02. JUNIOR STROUS, AR MOTORSPORT, 152 PUNTEN
03. Récardo Bruins, Van Amersfoort Racing, 133 punten
04. Bas Lammers, Van Amersfoort Racing, 132 punten
05. Mervyn Kool, Equipe Verschuur, 88 punten


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS