Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Jules Gounon en Fabian Schiller blij met zege in ADAC GT Masters en P9 voor Nick Catsburg

Uitgegeven door Johan van de Kerkhof • 8 augustus 2022 16:02

De zondagsrace van de ADAC GT Masters-race nummer 2 op de Nürburgring in een notendop: Jules Gounon en Fabian Schiller behaalden hun tweede overwinning van het seizoen, Sven Müller en Joel Sturm bekronen een geweldige strijd met de derde plaats en 23.500 aanwezige fans op de legendarische Nürburgring vestigen een vierde publieksrecord op rij. Het Drago Racing Team ZVO met zijn rijders Jules Gounon en Fabian Schiller, wonnen zondag op de Nürburgring een zinderende achtste wedstrijd van de ADAC GT Masters van dit seizoen. Schiller passeerde na 42 ronden de zwart-wit geblokte vlag in de Nr4 Mercedes-AMG GT3 Evo en claimde daarmee de tweede overwinning van het ADAC GT Masters race weekend voor Mercedes-AMG.

 ADAC GT Masters-zondagrace 2 Nürburgring 1

"Het was een geweldige race. Onze auto was fantastisch en we hadden een goed tempo. Op zaterdag eindigden we als derde, nu de overwinning ik ben helemaal gelukkig," zei de 24-jarige. 23.500 fans waren getuige van spectaculaire en spannende autosport, genoten van actievolle in de support series en vestigden ook nog een publieksrecord in het Duitse GT kampioenschap op de Nürburgring. In de eerste helft van de race leek het een kopie van de wedstrijd van zaterdag te worden. Net als Raffaele Marciello 24 uur eerder, nam polesitter Maro Engel al vroeg de leiding in de Nr48 Mercedes-AMG GT3 Evo van Mann-Filter Team Landgraf. Jules Gounon bleef echter binnen handbereik van zijn collega Mercedes-AMG coureur, terwijl de tweede Mann-Filter Team Landgraf Mercedes- AMG - met Frank Bird aan het stuur - als derde volgde. De volgorde bleef na de verplichte pitstops aanvankelijk ongewijzigd. Maar na de verplichte pitstops sloeg het noodlot toe voor leider Raffaele Marciello. De Mercedes-AMG fabriekscoureur moest een strafronde rijden voor het blokkeren van Fabian Schiller in de pitlane. Hij werd vervolgens gepasseerd door Schiller, die na de rijderswissel het stuur had overgenomen van Gounon. Schiller controleerde de race vooraan en zette een onberispelijke prestatie neer om 4,6 seconden voor zijn naaste rivaal te eindigen en daarmee zijn tweede overwinning van het seizoen te claimen voor zijn team en vóór Marciello. Joel Sturm van Allied-Racing bekroonde een tactische masterclass opnieuw met de derde plaats in de Nr22-Porsche 911 GT3 R. Sven Müller had een bliksemsnelle start gemaakt door in de openingsfase van de twaalfde naar de vijfde plaats op te rukken. Door een vroege pitstop en een straf voor de Mercedes-AMG voor hen, kon het Porsche-duo de laatste podiumplaats bemachtigen.

 ADAC GT Masters-zondagsrace 2 Nürburgring 2 derde plaats Porsche

De vreugde van de ene man is de misère van de andere. Elias Seppänen, die op dat moment derde lag, had van plek had gewisseld met Frank Bird aan het stuur van de Nr84 Mercedes-AMG GT3 Evo. Hij kreeg ook een straf, omdat hij in de pitlane niet de minimale tijd had stilgestaan. Uiteindelijk moest hij genoegen nemen met de vierde plaats. Het duo van Maximilian Götz en Ezequiel Perez in de Nr90 Mercedes-AMG GT3 Evo hadden ook een goede race. Het duo van Madpanda Motorsport eindigde als vijfde, het beste resultaat tot nu toe in de ADAC GT Masters voor het team uit Spanje. De best geklasseerde Lamborghini-coureurs waren Konsta Lappalainen en Mick Wishofer van Emil Frey Racing, met hun welverdiende zesde plaats. Zij werden bij het passeren van de start-finish-streep kort gevolgd door Kim-Luis Schramm en Dennis Marschall van Rutronik Racing, die de zevende plaats opeisten voor hun snelste Audi R8 LMS GT3 Evo II van het veld. Franck Perera en Arthur Rougier van Emil Frey Racing toonden grote vechtlust en klommen tien plaatsen omhoog, om de race van zondag als achtste af te sluiten in de Nr19-Lamborghini Huracán GT3 Evo. Het Schubert Motorsport duo Jesse Krohn en Nicky Catsburg vochten ook hard om de Nr20-BMW M4 GT3 naar de negende plaats te loodsen, na gestart te zijn vanaf de 20e plaats. Een imponerende opmars! Maximilian Paul en Marco Mapelli vervolledigden de Top-10 in de #71Lamborghini Huracán GT3 Evo.

 ADAC GT Masters-zondagsrace 2 Nürburgring 3 negende plaats voor Catsburg

Jules Gounon: "Mijn carrière begon ooit op de Nürburgring. Daarom is het des te mooier om hier mijn tiende ADAC GT Masters-overwinning hier te behalen. We hadden liever in een eerlijke strijd op de baan gewonnen, maar dit is autosport en er zijn regels die nageleefd moeten worden. Ik zal dit succes met plezier aanvaarden."

Fabian Schiller: "Het is natuurlijk bitter teleurstellend voor Raffaele Marciello om een penalty te krijgen terwijl hij voor ons lag. Hij kwam voor mij uit de pitbox en ging echt van het gas af. Ik weet niet waarom, maar dat soort dingen worden bestraft.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS