Formule 1

Jost Capito ging weg bij Williams vanwege zijn gezondheid: "Er kwamen zoveel races bij, dat is best vermoeiend"

Uitgegeven door Frank Korsel • 5 februari 2023 16:00

Jost Capito nam eind 2022 vrij onverwacht afscheid van het team van Williams, samen met technisch directeur FX Demaison legde de Duitse teambaas zijn werkzaamheden neer bij het Britse team. Na het vertrek van de familie Williams trok hij het team weer enigszins uit het slop. In eerste instantie was het niet duidelijk waarom Capito stopte, maar nu is de Duitser met een verklaring gekomen.

Jost Capito

Onder leiding van Capito scoorde het team hun eerste podium sinds 2017, dat moment kwam tijdens de verregende Belgische Grand Prix in 2021. Na een spetterende kwalificatie van George Russell in de regen kwalificeerde hij zich op de tweede positie. Tijdens de race hield hij deze positie in handen en reed hij naar zijn eerste Formule 1-podium. Niet veel mensen zagen het vertrek van Capito aankomen, maar toch zwaaide de teambaas af. Hij wordt komend seizoen vervangen door voormalig hoofdstrateeg van Mercedes, James Vowles.

Capito heeft bij het vertrek niet verteld waarom hij het team zo abrupt verlaat. In gesprek met Auto Bild vertelde hij waarom hij het team na twee seizoenen verlaat: "Ik had in eerste instantie gezegd dat ik deze baan voor twee jaar zou uitvoeren, heel misschien voor drie. In de tussentijd kwamen er zoveel races bij, dat is best vermoeiend. Het terugbrengen van het team naar de top kost meer dan twee of drie jaar."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS