Ovalracing Venray

Jos Kuypers doet goede zaken in stand LMV8 Oval Series op Raceway Venray

Uitgegeven door Dirk Kempen • 27 september 2016 16:33

In het voorprogramma van de National Hotrod Supercup reed de LMV8 Oval Series op 25 september op Raceway Venray. Door diverse omstandigheden stonden er zeventien autoīs aan de start. Zo was de auto van Patrick van Eck nog niet hersteld van de zware crash tijdens de World Cup. Patrick Heckhausen was afwezig door ziekte.


Nieuw in de LMV8 Oval Series was de kwalificatie. Telkens kregen groepjes rijders een kans om een snelle tijd te noteren. Voorheen werd de startopstelling bepaald aan de hand van het klassement. Voormalig rallycross kampioen Jos Kuypers won de pole position. De Brabander reed de oval rond in slechts 19.538 seconden. Barry Maessen volgde op slechts vijftien honderdsten achterstand.

Bij de eerste race ging Gerhard Newman direct bij de start naar plaats twee, voorbij Maessen. Maessen was sneller onderweg dan de in Amsterdam woonachtige AustraliŽr. Bij het inhalen van achterliggers week Barry Maessen onverwacht uit. De Limburger raakte Newman, die op zijn beurt achterligger Bšrbel Schmid, raakte. Newman en Schmid gingen samen de muur in. Achter het duo crashte Stefan Oberndorfer. Ondanks de schade kon Newman zijn race vervolgen, op plaats drie. Na de herstart kwam de AustraliŽr onder druk van Jeroen van Eerd. Met een fel deur-aan-deur gevecht plaatste Van Eerd zijn auto op de derde plaats, achter Kuypers en Maessen.


Voor de tweede race werd de startgrid gebaseerd op het klassement. Nick Aerts startte hiermee vanaf de eerste plaats. Hans-JŁrgen Hummen startte vanaf plaats twee, naast zijn Duitse landgenoot Marko Stipp. Beide coureurs raakte elkaar in de eerste bocht waardoor Stipp een plaats opschoof. Na een korte neutralisatie werd het veld weer bij elkaar gebracht. Bij de herstart ging Kuypers voorbij aan Milou Mets voor de derde plaats. Jeroen van Eerd, teamgenoot van Kuypers, probeerde voorbij te komen aan Mets. De Limburgse dame verdedigde fel waardoor Van Eerd er niet voorbij kwam. Aerts won de tweede race, vůůr Stipp en Kuypers.

De finalerace begon onrustig. Vlak voor de groene vlag raakten Maessen en Van Eerd elkaar. Van Eerd ging in de muur en Maessen kreeg een zwarte vlag. Bij de herstart gingen de coureurs drie dik door de bochten. De Brit Colin White maakte op deze manier veel plaatsen goed. White ging voorbij Mets en Hummen, voor de vierde plaats. In de slotfase ging Roy Hendriks hard in de muur in de derde bocht met veel schade aan de rechterzijde tot gevolg. In de slotfase ging White voorbij Stipp foor de derde plaats, achter Aerts en Kuypers.


Hoewel Aerts twee races won, was het Jos Kuypers die de beste zaken deed in het kampioenschap. Hoewel Newman de leiding in het kampioenschap houdt, is Kuypers hem naderbij gekomen op plaats twee. De Finaleraces van de kampioenschappen op Raceway Venray staan gepland op 23 oktober.

Koopjedeal


De beste dagdeals overzichtelijk weergegeven en altijd up-to-date. Profiteer van mega kortingen. Bekijk HIER de leukste aanbiedingen!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS