Formule 1

Jos Verstappen uit zijn zorgen: “Hier moet iets gebeuren! Red Bull moet echt uitzoeken waar hun problemen vandaan komen"

Uitgegeven door Peter Vader • 28 mei 2024 10:29

Het zijn geen gemakkelijke tijden voor Red Bull. Het Oostenrijkse team, koploper op beide wereldkampioenschappen (constructeurs en rijders), werd nu ook verslagen in de Grand Prix van Monaco. Een nederlaag die bijdraagt aan het Australische debacle, toen Carlos Sainz won in een Ferrari na de remproblemen van Max Verstappen, en daarna tijdens de Amerikaanse GP in Miami met de Safety Car, volledig benut door Lando Norris, die in Florida zijn eerste GP ooit won. De rivalen van het Oracle Red Bull Racing uit Milton Keynes komen nu wel erg dichtbij! “Het tijdperk waarin Red Bull de meest dominante auto had lijkt voorbij. Misschien moeten ze zich meer richten op racen en interne dialoog, in plaats van op andere dingen… Er zullen zeker races zijn waarin Red Bull weer in topvorm zal zijn, maar ik ben benieuwd hoe ze deze problemen zullen oplossen", aldus een bezorgde Jos Verstappen in De Telegraaf.

Jos VerstappenJos Verstappen: “Hier moet iets gebeuren!"

Rivalen komen dichterbij
“Hier moet iets gebeuren! Red Bull moet uitzoeken waar hun problemen vandaan komen, want het is duidelijk dat teams als Ferrari en McLaren dichterbij komen. Max weet de situatie nog steeds een beetje te maskeren, maar het grote verschil met Sergio Perez wordt ook steeds duidelijker.”

‘Drie-op-een-rij’ ondenkbaar
De zesde plaats in Monaco is het slechtste resultaat dat Max Verstappen heeft behaald sinds Brazilië 2022. De RB20 heeft veel last van de curbstones en andere oneffenheden, waardoor de auto instabiel is op die circuits waar je er het maximale uit moet halen. Het is moeilijk om te praten over een ‘heropend F1-wereldkampioenschap’, maar één ding is zeker: nog maar een paar maanden geleden zou het moeilijk zijn geweest om je drie "niet-Red Bull" -overwinningen uit acht betwiste Grands Prix voor te stellen. Nu is het een feit!

Werk aan de winkel!
Jos Verstappen valt daarom Red Bull aan, terwijl Ferrari en McLaren inmiddels de prestaties van de RB20 in de F1 lijken te evenaren of zelfs overtreffen. De vader van de drievoudig Nederlands wereldkampioen formule 1 is geheel terecht niet tevreden over het geleverde werk in Milton Keynes. Gebeurtenissen buiten het circuit, te beginnen met de Horner-gate en de daaruit voortvloeiende machtsspelletjes, leiden de engineers af van het werk aan de RB20. Jos Verstappen waarschuwde Christian Horner hierover al eerder, werd er zelfs voor bekritiseerd, maar de ‘vader-van-Max’ lijkt het gelijk voortdurend aan zijn kant te hebben. Met zijn eigen Formule 1-ervaring weet hij waarover hij praat en neemt hij geen blad voor de mond. Dat deed hij vroeger al, toen hij bij Benetton de ongelijke, interne teamstrijd moest aangaan met zevenvoudig F1-wereldkampioen Michael Schumacher. En dat doet hij nog steeds. Dus: werk aan de winkel voor Red Bull!

Jos_Verstappen_Porsche_RX_680_helmBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS