Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 3

Jonny Edgar tekent bij MP Motorsport voor verse aanval op FIA F3: "Echt een natuurtalent"

Uitgegeven door Deni Volkers • 22 december 2022 17:20

Jonny Edgar heeft bij MP Motorsport getekend voor een hernieuwde aanval op het FIA Formule 3-kampioenschap. Bij het Nederlandse team, dat meermaals heeft bewezen op dit niveau te kunnen winnen, hoopt de 18-jarige Brit uit Workington zijn inmiddels opgebouwde ervaring in de opstapklasse richting de F1 goed tot zijn recht te laten komen.

Jonny Edgar

Edgar kreeg zijn eerste voorproefje van de F3-auto van MP toen hij alle drie dagen van de recente post season test op Jérez uitkwam voor het Nederlandse team. Edgar en het team waren dermate tevreden over de resultaten dat ze besloten hun krachten te bundelen voor het komende FIA F3-seizoen. Bij MP vormt de BRDC SuperStar in 2023 een team met Mari Boya, die al eerder werd bekendgemaakt als F3-coureur bij MP, en een nog aan te kondigen derde coureur.

“Ik ben heel blij dat ik in 2023 deel mag uitmaken van de MP-familie”, aldus Edgar. “Het team heeft zich bewezen als racewinnaar in de FIA F3 – dat hebben ze de afgelopen seizoenen consequent laten zien. Het was erg prettig om met het team op Jérez alvast een voorschot te nemen op het nieuwe seizoen en kennis te maken met Mari en de rest van de jongens. Het afgelopen jaar is zwaar geweest vanwege mijn gezondheidsproblemen, maar ik heb teruggevochten en echt aan mijn conditie in de auto gewerkt. Nu geniet ik van het vooruitzicht op een nieuwe aanval op het FIA F3-kampioenschap, want daar ben ik nog niet klaar mee. Ik kan niet wachten om aan de bak te gaan!”

“Het doet ons goed om Jonny in ons FIA F3-team te verwelkomen”, aldus MP-teammanager Sander Dorsman. “Als coureur is hij echt een natuurtalent: dat bewijzen zijn titels in de karts en de Formule 4. We kijken ernaar uit om die belofte nieuw leven in te blazen – en dat gaan we doen door hem een competitieve F3-auto ter beschikking te stellen. We hebben op Jérez al prettig samengewerkt en nu gaan we hem helpen om zijn overduidelijke pure snelheid om te zetten in harde resultaten. Laat 2023 maar komen!”

In de karts was Edgar de Europees CIK-FIA-kampioen van 2017 op OK Junior-niveau, waarna hij in 2019 de overstap maakte naar de formuleauto’s. Na zijn debuutseizoen in de Italiaanse F4 stapte de Brit in 2020 over naar de Duitse F4, waar hij meteen met de titel aan de haal ging, dankzij zes overwinningen en 11 podiumplaatsen. Tegelijk werd hij vierde in zijn vervolgseizoen in de Italiaanse F4, ondanks het feit dat hij slechts deelnam aan geselecteerde rondes. Daarna zette hij de stap naar de FIA F3, waarin hij twee seizoenen reed. Tegen het einde van 2022 eindigde Edgar consequent in de top-acht.

Jonny Edgar MP Motorsport Formule 3

Jonny Edgar

Jonny EdgarInterview Jonny Edgar + VIDEO

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS