Ovalracing Venray

Jerry de Weerdt houdt de deur open: "Misschien volgend jaar het hele seizoen op Raceway Venray"

Uitgegeven door Dirk Kempen • 26 augustus 2016 09:27 • Print artikel

NASCAR Whelen Euro Series coureur Jerry de Weerdt maakte tijdens het World Cup weekeinde zijn debuut in de LMV8 Oval Series. De Weerdt reed snelle tijden, maar bovenal hield hij de auto in één stuk. Voor volgend seizoen liggen de plannen al klaar.


De Weerdt begon zijn autosport carrière in de historische race sport. In het begin reed de Brass Racing rijder in een Porsche 928 maar sinds 2006 schakelde de coureur uit Aartselaar, nabij Antwerpen, over op Amerikaanse auto's. In 2011 en 2012 reed De Weerdt in een Dodge Viper SRT10 in Belcar en de Supercar Challenge. Na een keer geproeft te hebben van de NASCAR Whelen Euro Series bij PK Carsport stapte Brass Racing in de NASCAR klasse later in het seizoen. In 2016 reed de 47-jarige De Weerdt met NASCAR op Raceway Venray. De Belg kende weinig geluk met crashes in twee van de vier races. Nu keert de Belg terug in de LMV8 Oval Series.

"Ik heb wel een leuk gevecht gehad met Chris Holtkamp, ik ben tevreden over mijn eerste race," gaf De Weerdt aan tegenover Racexpress.nl. "De oval is nog een beetje nieuw voor me dus inhalen is lastig," vervolgde hij. Waar de Lefthander van Hendriks Motorsport special gebouwd is voor de oval zijn de Euro NASCAR auto's ook gebouwd voor het circuit. "Het is een andere wagen, de twee zijn moeilijk te vergelijken. De Lefthander gaat sneller in de bochten dus dat is hard werken," vertelde De Weerdt.


Met een tevreden gevoel keek de Belgische gastrijder terug op zijn debuut races. "Het was heel positief, erg leuk!" sprak De Weerdt enthousiast. De rondetijden gingen steeds verder omlaag. "De tweede race ging het beste, we hadden een aanpassing aan de auto gedaan waardoor ik sneller door de bocht kon." Voor de derde race was de baan vochtig wat de rondetijden niet ten goede kwam. "De bedoeling is dat we volgend jaar het hele seizoen LMV8 rijden," sprak de Belg veelbelovend. Hij voegde hier wel een voorbehoud aan toe. "De kalender moet niet teveel overlappen met de NASCAR Whelen Euro Series."

Op 17 en 18 september staat Jerry de Weerdt weer aan de start in de NASCAR Whelen Euro Series. In het Italiaanse Adria strijden de stockcars om de halve finale van het kampioenschap voordat ze op 8 en 9 oktober op Circuit Zolder in actie komen.

Foto's: Tony Sempels

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS