Formule 1

Jean Todt steunt Felipe Massa in juridische strijd: “GP Singapore moet geschrapt worden”

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 december 2023 08:02

Felipe Massa is al bijna een jaar bezig met een rechtszaak tegen de Formule 1 en de FIA om ‘zijn’ wereldtitel van 2008 terug te krijgen. In de juridische strijd kan hij rekenen op steun van Jean Todt, voormalig teambaas van Ferrari.

Jean Todt Felipe Massa

In de laatste meters van het 2008-seizoen verloor Massa de wereldtitel aan Lewis Hamilton in Brazilië. Maar om die race maakt Massa geen probleem. Het gaat om de Grand Prix van Singapore en de daarbij behorende ‘Crashgate’ Nelson Piquet kreeg van Renault-teambaas Flavio Briatore opdracht om te crashen. Zodoende kon Fernando Alonso de race winnen en het plan slaagde. Totdat Piquet in 2009 zijn mond voorbij sprak toen hij werd ontslagen. Bernie Ecclestone liet vijftien jaar na de crash weten dat iedereen bij de Formule 1- en FIA-organisatie wist van het bedrog.

Bij La Stampa wordt Todt geciteerd over de strijd tussen Massa en de Formule 1: “Voor hem was het psychologisch erg moeilijk. Misschien hadden we strenger kunnen zijn toen het verhaal naar buiten kwam. Er bestaat geen twijfel over dat de Grand Prix van Singapore gemanipuleerd was en geschrapt had moeten worden.”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS