Karting • Rotax Euro

Jayden Thien grijpt ticket voor tweede deelname aan WK Rotax Max: "Nu wil ik me natuurlijk revancheren"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 10 november 2021 06:32

GENK – Een ticket winnen voor het officieuze WK voor Rotax Max-rijders in Bahrein terwijl hij normaal gesproken geen Rotax Max rijdt: karttalent Jayden Thien lukte het zondag in Genk. De dertienjarige snelheidsduivel uit Maasbracht deed op het Belgische circuit mee aan de zeer sterk bezette Golden Trophy. Hij zorgde voor vuurwerk en werd razendknap tweede in de Junioren-klasse.

Jayden Thien finish

“Ik deed mee omdat er nu een wedstrijd was in Genk en dat is voor mij lekker dichtbij”, legde Jayden uit. “Natuurlijk komt iedereen hier met het doel om naar de Grand Finals te gaan, maar ik was er niet zo mee bezig. Ik wilde vooral winnen.”

Dat lukte hem dus net niet, al scheelde het op de finish slechts een schamele vierhonderdste van een seconde. “Ik baalde eerlijk gezegd wel een beetje toen ik over de finish kwam”, bekende de Kart Republic-rijder van SP Motorsport. “Ik had liever gewonnen. Natuurlijk is het leuk en fijn dat ik een ticket heb, maar ik had deze heel graag willen winnen.”

Het tekent de ambitie van de talentvolle Limburger. Niettemin was zijn tweede plaats een prestatie van formaat. Uitkomen in de Rotax Max Junioren-klasse was nieuw voor Jayden, die dit seizoen OK Junior rijdt. En toch slaagde hij erin om in een veld van 51 rijders met zeventien nationaliteiten knap als tweede te finishen in een zinderende finale.

Het leverde hem bovendien een ticket op voor de Rotax Max Grand Finals in Bahrein, het officieuze WK voor Rotax Max-rijders. En dat was natuurlijk een zeer aangename bijkomstigheid. Voor Jayden is de Grand Finals een bekend evenement. In 2019, toen hij voor het laatst Rotax Max reed, deed hij in de Minimax-klasse mee op het circuit van Sarno. “Toen lag ik in de laatste ronde aan kop. Jammer genoeg werd ik in de laatste bocht eraf gereden, anders had ik gewonnen. Nu wil ik me natuurlijk revancheren.”

Getuige zijn prestatie in Genk en het feit dat hij het hele jaar OK Junior heeft gereden (in het DKM-kampioenschap met een P2 in Mülsen en het WK in Campillos) en de Euro Series X30 (waarvan Jayden de EK-race in Genk won), mag je van Jayden verwachten dat hij in het Midden-Oosten zijn concurrenten serieus partij kan bieden.

In Genk deed hij in ieder geval nog meer zelfvertrouwen op. Vooral ook omdat hij net terug was van het WK in Campillos en voor deze wedstrijd niet had kunnen trainen. “Na tweeënhalf jaar stapte ik weer in een Rotax-kart en ik zat er gelijk weer vooraan bij. Ik kan er mee omgaan, met de Rotax-motor, hoef er niet aan te wennen. Na lange tijd weer eens Rotax te rijden is zeker leuk.”

Jayden Thien SP Motorsport

Nu mag hij in Bahrein dus nóg een Rotax-wedstrijd rijden, de meest prestigieuze van het jaar. Het evenement vindt plaats van 11 tot en met 18 december. “Ik ben nog nooit in Bahrein geweest. Het lijkt me leuk om ernaartoe te gaan. Ik ken de baan wel van filmpjes. Het lijkt me een hele vette baan.” Het is voor Jayden tevens zijn laatste wedstrijd van het seizoen. Over zijn doel in Bahrein is hij duidelijk: “Ik wil zo hoog mogelijk eindigen, het liefst de Grand Finals winnen!”

Omdat Jayden last minute een ticket voor de Grand Finals won, zoekt hij nog support voor de prestigieuze race in Bahrein. “Zo hoop ik mijn deelname in Bahrein mogelijk te kunnen maken.” Bedrijven en ondernemers die dit toptalent willen ondersteunen, kunnen contact opnemen via [email protected].

Jayden bedankt zijn team SP Motorsport, zijn monteur Ramon Rietveld, zijn vader en moeder, zijn opa en oma en al zijn sponsors.

Jayden Thien wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door:
Jayden Thien Karting
Das Aluminium
Paula Cox “Mooi Wonen”
RR Racing
Loyaal Zorg Limburg
Lambeets bouwontwikkeling
Autovakmeester Verheijen
Berkx maatwerk
Ad de Jong Glas
SilenceBreaking bv
Arwi Installatie Techniek
Nicole Willems Hypotheken
Goossens Vastgoed
FH Bouw & Renovatie
Faust Vastgoed
Robur Ontwikkeling bv
Ponthus Participatie bv
Arwi Installatie Techniek
MDM Milieu Techniek bv
All-in Kartbaan Echt
Rockytear
Harlekijntje Roggel
Simons Grafisch Totaal
Saloniki Echt
Vaessen Tegels & Sanitair

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS