Formule 1

James Key is zijn punten aan het afvinken: "Het heeft geen zin om over rondetijden te praten"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 24 februari 2024 12:01

Sakhir - Stake F1 Team Kick Sauber heeft de laatste testdag van de pre-season tests afgesloten met een drukke dag op het Bahrain International Circuit. De 113 ronden van Zhou Guanyu en Valtteri Bottas brachten het team op 380 ronden voor drie testdagen, goed voor 2.056,56 kilometer in totaal. De gegevens die tijdens de drie dagen zijn verzameld, worden nu grondig geanalyseerd door het team als onderdeel van de laatste voorbereidingen voor de seizoensopener van volgende week, de Grand Prix van Bahrein in 2024.

James Key

Op de laatste dag van de actie op het circuit kostten enkele voorzorgscontroles in verband met een vermoedelijk technisch probleem op de C44 het team 's ochtends wat tijd, samen met nog een rode vlag als gevolg van een loszittende putdeksel. Ondanks dat Valtteri's sessie vroegtijdig tot stilstand kwam, kon Zhou dankzij het geweldige werk van het team vroeg in de middag zijn activiteiten hervatten en het dagprogramma van het team afwerken.

Al met al waren het drie productieve testdagen voor het team, waarop belangrijke informatie is verzameld die cruciaal is om de C44 beter te begrijpen in de aanloop naar de start van het seizoen. Na maanden van hard werken aan de ontwikkeling van de uitdager van het team voor 2024, bood het thuisteam in Hinwil ook belangrijke ondersteuning aan het team op het circuit, zodat ze het driedaagse programma met succes konden afronden.

Circuit: Bahrain International Circuit / 5,412 km
Coureur: Valtteri Bottas (ochtend); Zhou Guanyu (middag)
Chassis / motor: Stake F1 Team Kick Sauber C44-02 / Ferrari
Ronden: 28 ronden, 151,536 km (BOT); 85 ronden, 460,020 km (ZHO)
Snelste ronde: 1:33.528 - P18 (BOT); 1:30.647 - P3 (ZHO)

James Key, Technisch Directeur: "We hebben veel geleerd tijdens deze drie testdagen. We hadden een heel logische aanpak; net als elk ander team hadden we een lijst met punten die we wilden afvinken en veel nieuwe dingen die we beter wilden leren kennen. Ik geloof dat we ze allemaal hebben kunnen afwerken. De C44 liep zoals het hoort en legde in drie dagen ongeveer 380 ronden af - een bewijs van het goede werk dat het team thuis in Hinwil in de winter heeft verricht. Alles leek te lopen zoals verwacht - er waren geen verrassingen in de pitbox en ondanks het feit dat we Valtteri's sessie eerder vandaag moesten onderbreken vanwege de rode vlag en om wat voorzorgscontroles uit te voeren, zijn we er toch in geslaagd om alles te doen wat we voor de dag hadden gepland. Al met al waren het drie productieve dagen vol leerpunten voor ons team en alle verzamelde gegevens vormen een solide basis om aan te werken in de aanloop naar de eerste race van het seizoen. Het heeft natuurlijk geen zin om over rondetijden te praten, want elk team had zijn eigen prioriteiten tijdens het testen en we zullen volgende week zeker meer te weten komen over elkaars prestaties. Toch is het gevoel aan het einde van het testen positief en we zullen er het hele seizoen naar streven om in deze richting verder te gaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS