Formule 1

James Allison onthult observaties na het zien van het echte Red Bull RB20-ontwerp

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 maart 2024 08:40

James Allison van Mercedes kon niet anders dan zijn petje afnemen voor de bereidheid van Red Bull om risico's te nemen met hun RB20-ontwerp. Red Bull heeft een heel ander RB20-ontwerp gepresenteerd voor het seizoen 2024. Het is niet langer een eenvoudige evolutie van hun dominante RB19 - een onverwachte zet, gezien de mate waarin ze de tegenstanders in 2023 hebben verpletterd.

Red Bull Racing F1


Ook Mercedes heeft gekozen voor revolutie met hun nieuwe W15 en technisch directeur James Allison heeft zijn gedachten gedeeld bij het zien van hun rivalen met zo'n radicale aanpak. De beslissing van Red Bull om een risico te nemen en een nieuw designpad in te slaan met de RB20 was er een die Allison opviel nadat de auto op het circuit van Bahrein was verschenen.

In een gesprek met de media voorafgaand aan het GP-weekend van Bahrein werd Allison gevraagd naar zijn mening over het nieuwe ontwerp van Red Bull. "Ik dacht vooral dat als een team zo'n grote voorsprong heeft als zij, het heel makkelijk is om op je lauweren te rusten", zei hij. "Bravo aan hen dat ze bereid zijn om iets te doen dat niet gewoon een simpele herhaling is van het vorige seizoen."

Allison denkt dat de koerswijziging van Red Bull een aantal eerdere ontwerpbeslissingen van Mercedes rechtvaardigt, nu Red Bull een aantal ontwerpidee�n heeft overgenomen van Mercedes' nu verlaten 'zeropod'-concept? "Nee, dat denk ik niet," zei hij. "Je zou deze pitstraat op en neer kunnen gaan en de vorm van de motorkap van elke auto op de grid kunnen nemen en die op elke andere auto op de grid kunnen zetten, en het zou geen wereld van verschil maken."

"Wat wel interessant zal zijn, is wat ze onder die motorkap hebben gedaan. Dus waar ze dat volume voor gebruiken, maar de uiterlijke vorm is noch hier noch daar. De onderdelen die je ziet, zijn de onderdelen waar we het uiteindelijk over hebben. We hebben het vorig jaar veranderd, vooral zodat we ons niet hoefden af te vragen of dat iets was dat ons pijn deed of niet - uiteindelijk maakte het niet zo'n groot verschil."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS