Formule 1

Jacques Villeneuve slaat terug op 'persoonlijke' opmerkingen Daniel Ricciardo na voortdurende woordenstrijd

Uitgegeven door Bas Kaligis • 11 juni 2024 04:02

Jacques Villeneuve kastijdde Daniel Ricciardo omdat hij het 'persoonlijk' maakte nadat de wereldkampioen van 1997 zich had afgevraagd of de Australiër nog steeds een plaats op de F1-grid verdient.

Daniel Ricciardo Red Bull Racing F1


Hij zei dat Ricciardo te veel naar ‘excuses' zocht en voegde eraan toe: “Als je het niet kunt, ga dan naar huis, er is wel iemand anders die je plaats inneemt.” Ricciardo vertelde daarop de media: "Ik heb gehoord dat hij onzin heeft uitgekraamd. Maar dat doet hij altijd. Hij heeft zijn hoofd een paar keer te vaak gestoten. Ik weet niet of hij ijshockey speelt of zo?”

Villeneuve was echter niet onder de indruk van het feit dat Ricciardo persoonlijk op hem reageerde en hij kastijdde de 34-jarige coureur. “Zijn reactie was een beetje persoonlijk en hij is een rolmodel”, zei de Canadees. "Net als al deze twintig coureurs. Je racet op het hoogste niveau, je moet verantwoordelijk zijn in je antwoorden, professioneel. Kinderen luisteren naar je. Je kunt het niet persoonlijk maken."

"Ik ben blij dat ik heb geleerd dat ik mezelf te vaak buiten westen heb geslagen tijdens het ijshockeyen. Maar uiteindelijk krijg je kritiek, je hebt een dikke huid nodig en ik ben onder zijn huid gekropen. De druk ligt bij hem. Hij heeft één goede sprint gereden in Miami, één goede kwalificatie. Dat is niet genoeg voor een heel seizoen, daar heeft hij meer van nodig."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS