Formule 1

Jacques Villeneuve haalt weer eens hard uit: "Als je niet kunt presteren, ga dan naar huis"

Uitgegeven door Peter Vader • 8 juni 2024 10:45

Voormalige F1-wereldkampioen Jacques Villeneuve staat bekend om zijn stevige uitspraken. De Canadees nam jarenlang Max Verstappen onder vuur, maar heeft zich inmiddels ontpopt als een fan van de Nederlander. Dus richt hij zijn pijlen op een oud teamcollega van Verstappen: Daniel Ricciardo! De goedlachse Australiër kan inmiddels een veteraan genoemd worden in het F1-circus en hij gaat (opnieuw) een allesbehalve eenvoudige periode in zijn carrière tegemoet. Sterker nog, sinds zijn rentree vorig jaar heeft de Australiër flink te lijden onder de vergelijking met zijn teamgenoot Yuki Tsunoda. “Waarom zit hij nog in de Formule 1?”, vroeg Jacques Villeneuve aan zijn collega's. “We horen al vier, vijf jaar dat de auto niet geschikt voor hem is. Het is niet acceptabel om zo lang hetzelfde verhaal te horen!”

Daniel_Ricciardo F1 Visa Cash App Racing BullsDaniel Ricciardo"Als je niet kunt presteren, ga dan naar huis"
“Als we het hebben over een coureur als Lewis Hamilton, die veel kampioenschappen heeft gewonnen, dan moet het team een inspanning leveren. Maar in dit geval begrijp ik het echt niet. Als je niet kunt presteren, ga dan naar huis, er is een andere coureur die staat te trappelen om jouw plaats in te nemen ”, vervolgde Villeneuve. “Dat is altijd al zo geweest in de sport en nog meer in de racewereld.” Voor de oud-Red Bull-teamgenoot van Max Verstappen, is er voor zijn werkgever, opnieuw Red Bull, geen enkele reden om te blijven doormodderen met een coureur die nu bijna met pensioen gaat.

Niet aan de verwachtingen voldaan
Ja, in de eerste jaren van zijn carrière versloeg hij Sebastian Vettel. Maar het moet gezegd worden dat het toen een andere Vettel was dan degene die daarna de vier F1-wereldkampioenschappen achter zijn naam schreef. Na Vettel’s periode versloeg Ricciardo zes maanden lang de negentienjarige Max Verstappen, voordat hij en met hem al zijn Red Bull-teamgenoten, begon te lijden onder het juk van de getalenteerde Nederlander." Jacques Villeneuve zijn mening weerspiegelt de huidige situatie rondom Daniel Ricciardo, die zeker niet aan de verwachtingen voldaan heeft. Bovendien ontneemt zijn verblijf in het Visa Cash App Racing Bulls F1-team coureurs als Lawson de mogelijkheid om in de F1 te rijden. Hoe lang nog?Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS