Formule 1

Jacques Villeneuve baalt nog altijd van nooit gewonnen thuisrace: "In 1997 heb ik het verprutst"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 9 juni 2024 17:44

Jacques Villeneuve vertelde in een interview met Best Payout Online Slots over zijn nooit gewonnen Grand Prix van Canada. De Canadees vindt daarnaast dat de Canadese GP op één lijn staat met Monaco en dat het evenement op de F1-klaender moet blijven staan.

F1 Montreal

"Het was echt jammer dat ik de Canadese GP niet won, het zou speciaal zijn geweest om hem te winnen", aldus Villeneuve. "In 1996 miste ik de pole op een haar en dat verpestte voor mij de race. Ik ging voor de tegenovergestelde strategie als Damon en het hing allemaal af van een betere start dan Damon. Dat lukte niet en dat was het. Het was een close call en ik werd tweede. In 1997 heb ik het verprutst. We waren gemakkelijk sneller dan (Michael, red.) Schumacher en in ronde 2 was ik niet eens aan het pushen. Ik liep gemakkelijk op hem in en dacht: "Oh wauw!". Op de een of andere manier ging hij bij de laatste chicane de kerbstone op, legde een beetje vuil op de baan net toen ik daar aankwam en ik een beetje zijwaarts ging. Ik was niet gestrest, mijn hartslag was laag. Dat maakte het allemaal nog frustrerender. Ik werd verrast, terwijl we veel sneller waren. Daar was ik echt niet trots op. Ik heb mezelf in elkaar geslagen. Dan moet je de Walk of Shame doen! Je houdt dan je helm nog een tijdje langer op!
Dat ik niet heb gewonnen in Montreal, is voor mijn familie niet zo'n bron van verdriet. Meer nog het feit dat het mijn thuisrace was voor eigen publiek. Het zou bijzonder zijn geweest als ik deze had gewonnen."

"De Canadese GP staat op één lijn met Monaco en moet op de F1-kalender blijven staan."

"Het is een van de grote races die net als Monaco op de kalender gehouden moet worden. Het is een bijzondere. Het is spannend, het is leuk, er hangt een geweldige sfeer en iedereen feest. Het is het begin van de zomer in Quebec. Het is bijna in het centrum. Het is echt gaaf en een geweldig circuit om te racen. Het is een schitterend schouwspel. Toen ik aan het racen was, had ik veel vrienden in de IndyCar en als ze naar het weekend in Montreal konden gaan, wilden ze gewoon zien hoe indrukwekkend het allemaal was vergeleken met IndyCar."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS