Autosport Internationaal Toerwagens • Porsche Supercup

Jaap van Lagen opnieuw in Porsche Supercup: "Heel gaaf dat ik weer een stoeltje heb"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 april 2023 11:30

Sommige van zijn tegenstanders in de Mobil 1 Porsche Supercup 2023 zijn zo jong, dat Jaap van Lagen met gemak hun vader had kunnen zijn. “Jonge rijders staan te popelen voor de Supercup. Ik ben daarom blij dat ik er weer bij kan zijn. Met dank aan mijn sponsoren”, aldus de inmiddels 46-jarige coureur uit Ede. Dit jaar stapt Jaap in een Porsche van het Italiaanse Dinamic Motosport.

Jaap van Lagen


Het is een hernieuwde samenwerking met het Italiaanse team uit Reggio Emilia. Al in 2021 reed Jaap een gastrace voor Dinamic Motorsport. “Ik wist dat er heel veel animo was voor de stoeltjes in de Supercup. Daarom heb ik veel tijd geďnvesteerd om al ver voor de seizoensstart mijn plek veilig te stellen. Ik vind het heel gaaf dat ik weer een stoeltje heb.”

Bij de Italianen komt de routinier in een geoliede machine terecht, met een ervaren teammanager en een engineer die al decennialang louter in Porsche merkcups actief is. Het team is de regerend kampioen in de Italiaanse Porsche cup en heeft ook in de Supercup al meerdere successen achter de naam.

Jaap van Lagen kijkt dan ook uit naar het nieuwe raceseizoen. “Er stromen 10 nieuwe coureurs in, stuk voor stuk gretig en jong. Mijn belangrijkste doel is om het hele seizoen constant te presteren. Dat begint bij solide kwalificeren en daarna zorgen dat ik iedere race finish.”

Als dat lukt, dan acht de routinier een plek bij de eerste 6 in het kampioenschap haalbaar. “De absolute snelheid is er nog steeds en hoop natuurlijk ook te kunnen profiteren van mijn ervaring. Met een beetje meer geluk dan afgelopen jaar moet ik d’r goed bij kunnen zitten. Het pakket is in ieder geval aanwezig om voorin mee te kunnen doen.”

De Porsche Supercup is zoals al decennialang onderdeel van Formule 1-kalender, met een zwaartepunt op de Europese wedstrijden. Het seizoen kent 8 races en opent en finisht in Italië (eerst Imola, dan Monza).
Tussendoor volgen Monaco, Oostenrijk (Red Bull Ring), Groot-Brittannië (Silverstone), Hongarije (Boedapest), België (Spa-Francorchamps) en de Dutch F1 Grand Prix op Zandvoort.

Porsche SuperCup 2023


“Een geweldige kalender met twee thuisraces voor me. De circuits van Zandvoort en van Spa-Francorchamps hebben me gevormd als coureur. Ik verheug me nu al op de oranjekleurende tribunes vol Nederlandse racefans.”

De deelname van Jaap van Lagen in de Porsche Supercup wordt mogelijk gemaakt door een groot aantal trouwe sponsoren. De Porsche van de Edenaar is dit seizoen opnieuw herkenbaar dankzij de kenmerkende gele kleur en logo’s van hoofdsponsor Vink Kunststoffen.

Ook DIJ Digital, Maxsmobility, Redd Redevelopers, De Jong Verpakkingen, Polskamp, Oranjedak, Joalpe, MvdB groep, Meijer Tegels & Sanitair, Febo, Zantingh, Topparken, Dam Rijschool, AP access plastics, Energy Bullets en Variopool steunen Jaap van Lagen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS