Formule 1

Is Sergio Perez echt een concurrent voor Max Verstappen: "Raar genoeg de snelheid soms niet! Dat moet echt beter!"

Uitgegeven door Bart • 28 maart 2023 10:26

Sergio Perez kende een zeer sterke race in Jeddah en naderde teamgenoot Max Verstappen tot op ��n punt. De stratencircuits liggen de Mexicaan wel en met Australi� en Azerbeidzjan op komst mag er iets verwacht worden van Red Bulls tweede rijder. Of is Perez wel tweede rijder? F1-journalist Lawrence Barretto denkt dat Perez veel vertrouwen kan putten uit zijn optreden in Saoedi-Arabi�.

Sergio Perez Max Verstappen


"Dit was de eerste keer dat Perez een race won waarbij Verstappen tweede werd, dus dat is een groot statement", schrijft Barretto op de website van de F1. "In het verleden profiteerde Perez alleen van tegenslag bij de wereldkampioen. Dit soort prestaties moet hij vaker laten zien als hij dit jaar mee wil doen om de wereldtitel."

Barretto stipt nog een punt aan voor Perez. "Hij moet constanter worden. Er zijn een handvol circuits waar Perez altijd goed presteert. Jeddah is er daar een van en dat geldt ook voor Bahrein en Baku. Maar op andere circuits heeft hij raar genoeg de snelheid soms niet. Dat moet echt beter."

"Zijn snelheid in de kwalificatie is dit jaar beter, ook omdat de Red Bull veel sneller is dan de rest. Ook als Perez een paar tienden achter Verstappen zit, start hij nog altijd in de top 3. Voorheen zakte hij dan terug naar de derde startrij en dan is het op zondagmiddag een stuk lastiger. Op de zondagen is Perez altijd sterk. Zijn bandenmanagement is ��n van zijn sterke punten. Alleen Verstappen en zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton kunnen dat ook zo goed."

"Maar Verstappen is een geweldige coureur met weinig zwakke punten, dus Perez moet alles doen om de druk op te voeren. Hij is goed in Melbourne en erg goed in de straten van Baku. Dat zijn ronde 3 en 4. Daar kan hij het momentum pakken om zichzelf een kans te cre�ren voor de rest van het seizoen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS