Formule 1

Is Fernando Alonso 'not amused' over zijn mogelijkheden bij Mercedes? Toto Wolff was erg duidelijk...

Uitgegeven door Peter Vader • 11 februari 2024 09:01

Nadat Lewis Hamilton had aangekondigd Mercedes te verlaten, is het team van Silver Arrows naarstig op zoek naar een opvolger om het vacante stoeltje te vullen. Charles Leclerc is afgevallen nadat hij zijn Ferrari-contract tekende. Lando Norris ook. Esteban Ocon is nog steeds gelieerd aan Mercedes, evenals Mick Schumacher. Allemaal jongelingen die staan te trappelen om hogerop te komen. Maar ook Fernando Alonso is één van de namen die strijden om de Mercedes-opvolger van Lewis Hamilton te worden. Het is onwaarschijnlijk dat Fernando Alonso een andere rol dan die van ‘nummer 1’ zal accepteren. Maar Mercedes teambaas Toto Wolff heeft hem alvast uit de droom geholpen: George Russell staat op het punt om die leidende rol in te vullen.

Fernando Alonso @ Le Mans
Is Fernando Alonso 'not amused' over zijn mogelijkheden bij Mercedes? Toto Wolff was in ieder geval erg duidelijk...

De nu 42-jarige Alonso vermorzelde in 2023 zijn Aston Martin-teamgenoot Lance Stroll in het rijderskampioenschap. Hij wist elk van de acht podia van het Aston Martin-team te veroveren. Daarmee deed hij iedereen beseffen dat hij nog steeds één van de meest ‘angstaanjagende’ coureur op de grid is. Maar Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt onomwonden dat het team op zoek is naar een 'tweede rijder', waarbij Russell naar voren wordt geschoven voor de rol van eerste rijder zodra Hamilton vertrekt. "George heeft het potentieel om de volgende belangrijkste coureur in het team te worden", benadrukte Wolff. “Hij is van de generatie van Lando [Norris] en [Charles] Leclerc en enkele anderen. Ik zou mij geen betere, nieuwe teamleider kunnen wensen als Lewis vertrekt, daar bestaat geen twijfel over.” En Alonso? Die is waarschijnlijk ‘not amused’…

Toto Wolff F1 MercedesToto Wolff: "George heeft het potentieel om de volgende belangrijkste coureur in het team te worden. Ik zou mij geen betere, nieuwe teamleider kunnen wensen, daar bestaat geen twijfel over.”Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS