Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Iron Lynx bevestigt volledige ELMS-campagne en rijdersbezetting FIA WEC

Uitgegeven door Deni Volkers • 8 februari 2023 19:30

Het Italiaanse raceteam Iron Lynx heeft zijn deelname aan de European Le Mans Series (ELMS) voor 2023 aangekondigd en de line-up van de #60 voor zijn FIA World Endurance Championship-seizoen bevestigd, beide in samenwerking met Proton Competition.

Iron Lynx

Claudio Schiavoni zal met de Iron Lynx #60 Porsche racen in de LMGTE-categorie van de ELMS, naast Matteo Cressoni en Porsche Motorsport-coureur Matteo Cairoli. Het ELMS-seizoen bestaat uit zes races van vier uur en begint op 23 april op het Circuit de Barcelona-Catalunya in Spanje.

Daarnaast heeft Iron Lynx ook zijn volledige line-up voor het FIA World Endurance Championship (FIA WEC) voor auto #60 bevestigd. Claudio krijgt gezelschap van Matteo Cressoni en de Belgische coureur Alessio Picariello, die beiden veel ervaring hebben in de GT-racerij.

Iron Lynx Team Principal, Andrea Piccini, zei: "We zijn verheugd om nog een kampioenschap aan onze racekalender voor 2023 toe te voegen en onze ELMS-campagne nog een jaar voort te zetten.

"Het is geweldig om dit seizoen enkele nieuwe gezichten in de Iron Lynx auto #60 line-up te zien. Ik wil Matteo Cairoli en Alessio Picariello van harte welkom heten bij het team, ik kijk uit naar de samenwerking."

Iron Lynx

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS