Formule 1

Intrigerende Adrian Newey-carrière spijt duikt weer op nu rivaal enorm contract op tafel legt

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 april 2024 19:12

Nu Aston Martin naar verluidt een grote overstap heeft gemaakt naar Adrian Newey, zou zijn spijt dat de samenwerking met Fernando Alonso 'nooit heeft plaatsgevonden' kunnen dienen als cruciale motivatie om dat te veranderen?

Adrian Newey Red Bull Racing F1


Newey heeft zichzelf gevestigd als een van de, zo niet de grootste ontwerper in de geschiedenis van de Formule 1. Zijn ontwerpen hebben geleid tot titelsuccessen met Williams, McLaren en Red Bull. Zou Aston Martin de volgende kunnen zijn?

Volgens artikelen in de Britse media heeft Aston Martin-teameigenaar Lawrence Stroll Newey benaderd tijdens het weekend van de Grand Prix van Saoedi-Arabië in een poging hem naar Silverstone te lokken. Newey wordt gezien als de belangrijkste troef van het huidige F1-tijdperk, dat in 2022 begon. Red Bull heeft sindsdien alles gewonnen met een opmerkelijk record van 40 van de 47 Grand Prix-overwinningen.

Aston Martin is echter geen onbekende voor Newey, het F1-icoon heeft met het merk samengewerkt aan hun Valkyrie hypercarproject (filmpje Verstappen in de Valkyrie), en hij is ook geen vreemde voor Aston Martins aanstaande F1-leverancier Honda, die Red Bulls terugkeer naar de F1-top heeft ondersteund. Maar zou het de wens zijn om eindelijk met Alonso te werken die Newey overhaalt om de sprong te wagen?

Tijdens zijn toespraak in de podcast Beyond the Grid in 2023 gaf Newey toe: "Samenwerken met Fernando en Lewis Hamilton zou fantastisch zijn geweest. Maar het is er nooit van gekomen."

Alonso zei in reactie op Neweys opmerkingen: "We zijn een paar keer heel dicht bij geweest om samen te werken en we hebben hierover gesproken. Ik herinner me dat toen hij een paar jaar geleden een boek publiceerde, ik het voorrecht had om het voorwoord te doen. Voor mij is hij gewoon een ongelooflijk persoon. En ik ben zo gelukkig om in dezelfde omgeving als hij te werken, ook al hebben we nooit samengewerkt. Ik ben blij dat ik leef en rijd in de tijd dat Adrian Newey Formule 1-auto's bouwt. Ik zou willen dat ik op een dag met hem samenwerkte."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS