Formule 1

InterClassics Brussels presenteert miljoenen line-up uit 110-jarige historie Maserati

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 april 2024 12:02

Van vrijdag 15 tot en met zondag 17 november 2024 komt de toonaangevende oldtimerbeurs InterClassics voor de negende maal terug naar Brussels Expo. Deze editie belicht de organisatie de 110-jarige historie van Maserati. Speciaal voor deze gelegenheid brengt InterClassics meer dan twintig modellen van de Italiaanse fabrikant samen in de Brusselse Heizelpaleizen.

InterClassics Brussels

De auto’s zijn afkomstig uit diverse musea en internationale privécollecties en vertegenwoordigen een ongekende waarde. Het Italiaanse merk kent een sportief palmares, met onder meer deelname én winst in de Formule 1, Targa Florio, Indy 500 en later ook FIA GT1 én de elektrische Formule E. Naast deze wapenfeiten wordt de Italiaanse fabrikant mede geroemd vanwege een breed arsenaal aan iconische straatauto’s. Zo wist het merk met de drietand in 1963 eigenhandig de niche van de sportsedans in het leven te roepen met de destijds baanbrekende Quattroporte. Ook in het nieuwe millenium weet Maserati zich geregeld in de kijker te spelen, de MC12 (2004) wordt tot de dag van vandaag gezien als één van de meest begeerlijke supercars ooit. In januari 2024 werd een exemplaar nog geveild voor 3 miljoen Euro.

Luigi Musso in de Maserati A6GCS/35 Spyder tijdens deelname aan de Mille Miglia van 1955

Na drie bezoekersrecords op rij te hebben geboekt is de organisatie van InterClassics verheugd om het nieuwe thema en de poster in de kenmerkende tekenstijl te presenteren. Hierop prijkt een Maserati A6GCS/53 Spyder. Dit type volbloed racewagen nam in de jaren 50 diverse keren deel aan de Mille Miglia en Targa Florio. Deze legendarische races hebben menig winnaar een heroïsche status bezorgd. Met gevaar voor eigen leven joegen de coureurs hun bloedsnelle racewagens dwars door Italiaanse dorpjes en over smalle land- en bergwegen. Onder autoliefhebbers worden deze races beschouwd als het hoogtepunt in het World Sportscar Championship van de jaren 50. Wegens grote ongevallen zijn deze evenementen een halt toegeroepen. Tegenwoordig wordt van beide races nog een moderne rallyvariant georganiseerd.

Diverse Maserati's aan de start van de Mille Miglia in 1955

Line-up ter waarde van vele miljoenen
Speciaal voor InterClassics Brussels 2024 zal de organisatie meer dan 20 Maserati’s uit binnen- en buitenland samenbrengen. Deze auto’s zijn afkomstig uit diverse internationale musea en privécollecties. Zo krijgen de bezoekers een compleet beeld van de 110 jaar tellende historie van het roemruchte merk.

Maserati 3500GT op de beursvloer van InterClassics Brussels in 2023

In 2023 hadden de auto’s van het Le Mans-thema een verzekeringswaarde van ruim 60 miljoen Euro. Met Maserati als thema doet InterClassics opnieuw een gooi naar een bedrag wat in de vele miljoenen loopt. Om het thema kracht bij te zetten is InterClassics een samenwerking aangegaan met de Maserati Owners Club Belgium. Voorzitter Guido Danneel vertelt hierover:

Sfeerimpressie InterClassics Brussels 2023

“Het jaar 2024 belooft een speciaal moment te worden voor de club, met InterClassics Brussels die volledig gewijd is aan het vieren van 110 jaar Maserati. Dankzij deze samenwerking hebben de InterClassics-bezoekers toegang tot unieke, nooit eerder gepresenteerde Maserati’s. Ondanks de relatief kleine omvang, beschikt de club over een unieke collectie zeldzame oldtimers die zowel de tijd als de veranderende designtrends glansrijk hebben doorstaan.

Sfeerimpressie InterClassics Brussels 2023

De club, bekend om zijn jaarlijks volgepakte rallykalender, biedt zijn leden avonturen in zowel het binnenland als daarbuiten. Er wordt een sterke band onderhouden met de Maserati-fabriek in Modena, en de club organiseert regelmatig trips naar het buitenland, waarbij een bezoek aan de fabriek niet mag ontbreken.”

Sfeerimpressie InterClassics Brussels 2023

InterClassics Brussels 2024 vindt plaats van vrijdag 15 tot en met zondag 17 november 2024 in paleis 4, 5, 6 en de patio van Brussels Expo. De klassieke autobeurs trekt traditiegetrouw veel kopers en liefhebbers. Entreekaarten zijn online met korting te koop: Online prijs volwassenen € 23,00 t.o.v. dagkassa prijs volwassenen € 25,-. Kinderen tot 12 jaar zijn gratis.

Sfeerimpressie InterClassics Brussels 2023


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS