Formule 1

IndyCarcoureur Colton Herta nog altijd op jacht naar Formule 1-stoeltje

Uitgegeven door Frank Korsel • 3 februari 2022 17:00

IndyCarcoureur Colton Herta heeft de hoop op een Formule 1-stoeltje nog niet opgegeven. Hij hoopt op een dag nog mee te rijden in de koningsklasse, ondanks dat de deal tussen Andretti en Sauber afgelopen jaar is mislukt. Michael Andretti was nauw betrokken bij de onderhandelingen voor een mogelijke overname van de Sauber Group. Deze onderhandelingen zijn in oktober afgeknapt. De oud Formule 1-coureur was van plan om Herta een stoeltje te geven bij het team van Alfa Romeo, dat wordt geleid door de Sauber Group. Herta beleefde een succesvol seizoen in de NTT IndyCar-series en sloot het jaar af met twee overwinningen in de laatste twee races.

Colton Herta 2022 NTT IndyCar-Series

Voordat Scott Speed in 2007 een fulltime stoeltje kreeg bij Toro Rosso was Michael Andretti de laatste Amerikaan op de grid die fulltime een Formule 1-stoeltje kreeg aangeboden. De laatste Amerikaan op de grid is ook alweer een tijd geleden. Alexander Rossi reed in 2015 voor Manor-Marussia. Het is dus wel weer tijd voor een Amerikaan op de Formule 1-grid, maar wie, wanneer en waar?

Het leek er dus even op de Herta aanspraak maakte op een zitje, maar voor nu moet de Amerikaan het nog even doen met een zitje in de IndyCar. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik niet in de Formule 1 wil rijden", zei Herta. “Ik wil veel dingen doen in mijn carrière. Maar veel ervan hebben ook een bepaalde timing nodig.” Volgens Herta is de Formule 1 geen sport waar je op je 28e nog even je debuut maakt, “voor mij is de tijd nu rijp”, zo laat de Andretti-coureur weten.

"Ik denk dat mensen vergeten dat ik 21 jaar oud ben en dat ik over vijf jaar terug kan komen en nog steeds 15 jaar in de IndyCar kan rijden terwijl ik 40 ben. Dus ik wil het zeker een kans geven als ik die kans tenminste krijg. Maar ik ben absoluut niet teleurgesteld in IndyCar", voegde Herta eraan toe. “Ik hou meer van deze serie dan van welke serie ter wereld dan ook, en ik geniet enorm van het racen. Maar er zijn gewoon veel dingen die ik mijn racecarrière, ook buiten de IndyCar, zou willen proberen.”

Herta gaat beginnen aan zijn vierde seizoen in de IndyCar-series en hoopt naar eigen zeggen beter uit de verf te komen op de ovals. "Ik wil echt een race winnen op een oval.” Mocht het nu echt niets worden op de ovals, moet hij misschien gaan rijden in een klasse zonder ovals. Formule 1 misschien?

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS