Formule 1

IndyCar-coureur Colton Herta wil stap naar F1 maken: "Als ik goed presteer, kan ik wellicht naar Ferrari of Red Bull"

Uitgegeven door Bart • 18 september 2020 15:12 • Print artikel

De eigenaren van de Formule 1, Liberty Media, zijn van Amerikaanse afkomst, maar een Amerikaanse coureur maakt zelden de stap naar de koningsklasse van de motorsport. Alexander Rossi probeerde het in 2015 kortstondig bij Manor Marussia. Door het ontbreken van een sterke Amerikaanse coureur is de F1 minder populair dan bijvoorbeeld de IndyCar en de NASCAR. Eén van de grote talenten in de IndyCar Colton Herta zou graag een kans in de Formule 1 krijgen.

Colton Herta


De 20-jarige coureur heeft in 28 starts in de IndyCar al drie overwinningen gepakt en allemaal op 'normale' circuits: COTA, Laguna Seca en Mid-Ohio. "Ik zou graag een kans in de F1 krijgen. Het liefst natuurlijk bij één van de drie topteams, maar een klantenteam zie ik ook zitten. Als ik bijvoorbeeld twee jaar sterk presteer in een Alfa Romeo, dan zou ik wellicht daarna de stap naar Ferrari of Red Bull kunnen maken."

Herta hoopt binnen twee jaar de stap naar de F1 te maken. "Als ik sterk presteer in de IndyCar, kom ik zeker in beeld van de F1-teams. Dan zullen ze me zeker overwegen. Ik zou het geweldig vinden. De Amerikaanse markt is de enige markt waar de F1 nog flinke winst kan boeken. En het is een enorme markt. De kijkcijfers van de F1 in Amerika zijn nu niet geweldig, maar de aanwezigheid van een Amerikaanse coureur kan dat omhoog stuwen."

"Een kans in de Formule 1 krijg je wellicht maar één keer in de je leven. Ik zou er graag voor gaan, maar als ik geen kans krijg, blijf ik ook met alle plezier in de IndyCar rijden", vervolgt Herta. "Wellicht kan ik een endurance race met BMW rijden en in de toekomst wellicht in de IMSA."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS