Formule 1

Rinus VeeKay en Colton Herta naar ziekenhuis na IndyCar-crash

Uitgegeven door Bas Kaligis • 18 juli 2020 09:25 • Print artikel

IOWA SPEEDWAY - Een zeer enge situatie tijdens een IndyCar-race op Iowa Speedway vrijdagavond. Rinus 'VeeKay' van Kalmthout en Colton Herta waren betrokken bij een crash waarin Herta's auto werd gelanceerd en bijna over de muur ging. Zowel de negentienjarige Nederlander als Herta werden naar een lokaal ziekenhuis gebracht waar werd vastgesteld dat ze geen grote verwondingen hadden opgelopen.

Rinus Veekay


De crash vond plaats tijdens een herstart van de race nadat met een waarschuwingsvlag was gezwaaid nadat de linkervoorband van Will Power na een pitstop van zijn auto was gekomen. De groene vlag kwam tevoorschijn en het leek erop dat het veld weer zou gaan racen. De IndyCar-marshalls zwaaiden echter op een ongelegen moment voor de herstart en sommige coureurs konden niet op tijd vertragen.

VeeKay en Herta en waren twee van die coureurs en dat leidde tot de crash. Gelukkig kon Herta op eigen kracht uit zijn auto klimmen. Het had veel erger kunnen zijn, omdat Herta's auto bijna door het hek ging, maar binnenin op de top van de muur belandde.

Het bewees de waarde van het aeroscreen dat IndyCar recentelijk introduceerde op de auto's. Volgens Nick Bromberg van Yahoo Sports landde het puin van Herta's auto in de buurt van de cockpit van collega-coureur Marcus Ericsson.

De Franse coureur Simon Pagenaud won uiteindelijk de race van vrijdag.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS