Autosport Internationaal Toerwagens • Blancpain Endurance Series

In de stijl van de Michel Vaillant-strip! De beroemde illustrator Guillaume Lopez creëerde Poster Total 24Hours of Spa

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 juni 2020 14:06 • Print artikel

De aanloop naar de editie 2020 van de Total 24 Hours of Spa heeft een belangrijke stap voorwaarts gezet, met de onthulling van de officiële poster voor het evenement van 22-25 oktober. De race, die traditioneel altijd eind juli doorgaat, moest ten gevolge van de lokale COVID-19 richtlijnen worden uitgesteld naar een datum in de herfst. Daarom is deze poster een belangrijk symbool voor de vooruitgang die wordt geboekt richting de uithoudingsklassieker. De poster van dit jaar is de tweede die werd gecreëerd door de beroemde illustrator Guillaume Lopez, in wiens portfolio onder andere ook een ruime bijdrage aan de Michel Vaillant-strip steekt. De levendige kleuren en dramatische weergave van snelheid zijn typisch voor zijn tekenstijl, terwijl de hele scene onmiddellijk herkenbaar is als de Total 24 Hours of Spa.

In de stijl van de Michel Vaillant-strip! De beroemde illustrator Guillaume Lopez creëerde Poster Total 24Hours of Spa

De nieuwe datum in oktober geeft de editie 2020 een unieke visuele uitstraling, die nooit eerder in de bijna honderdjarige geschiedenis van de Ardense etmaalrace te bewonderen viel. De poster haalt zijn inspiratie uit de herfstkleuren, met de immense Ardense wouden in schitterende rode en oranje tinten. Een race in de herfst betekent ook dat er minder daglicht zal zijn, wat de sportieve uitdaging voor de deelnemers alleen maar groter maakt.

De actie speelt zich af op de mythische Raidillon. De bocht staat niet alleen bekend als één van de meest uitdagende en visueel indrukwekkendste plekken in de wereld van de gemotoriseerde sporten, het is ook een geliefkoosde plek voor de fans en de ideale plaats om een GT3 op volle snelheid te bewonderen. De achtergrond toont mooi de omvang van het 7 kilometer lange circuit van Spa-Francorchamps, waarbij midden de weidse Ardense bossen ook de aanloop richting dubbele linkse en het pitgebouw kan worden ontwaard.

Centraal staat een Porsche 911 GT3 R, het model dat vorig jaar naar de zege reed en het Duitse merk een eerste overwinning sinds 2010 bezorgde. De wagen staat in de kleuren van Frikadelli Racing, tevens een verwijzing naar de titel die Porsche in 2019 in de Intercontinental GT Challenge Powered by Pirelli behaalde.

De leidende Porsche wordt op de hielen gezeten door een Mercedes-AMG GT3, een verwijzing naar de tiende verjaardag van het succesrijke klantenprogramma van het Duitse merk. De Orange1 FFF Racing Lamborghini Huracan GT3 die vorig jaar de GT World Challenge Europe Powered by AWS titel op zijn naam kon schrijven maakt ook deel uit van de achtervolgende groep.

De editie 2020 van de Total 24 Hours of Spa, die doorgaat van 22 tot 25 oktober, wordt de 20ste editie die volgens de GT-regels wordt gehouden, en de tiende sinds in 2011 de succesvolle GT3-categorie werd geïntroduceerd. De wedstrijd vormt de zesde wedstrijd van de GT World Challenge Europe Powered by AWS, en tevens het derde evenement op de Intercontinental GT Challenge Powered by Pirelli kalender.

De nieuwe poster is één van de drie verschillende versies die in de aanloop naar de race zullen worden onthuld, waarbij elk van de drie een uniek aspect van de Total 24 Hours of Spa zal belichten. Een volledige tijdstabel voor de Belgische klassieker wordt eerstdaags bekend gemaakt, de volgende cruciale stap richting de start van ‘s werelds grootste GT-race.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS