Formule 1

Horner-gate nog niet ten einde, Ben Sulayem en Domenicali komen bijeen om het schandaal te bespreken

Uitgegeven door Peter Vader • 1 maart 2024 14:04

Na de vrijspraak van Christian Horner van alle aanklachten zag je het vervolg al aankomen. Dit muisje krijgt nog een staartje, was de algemene verwachting. En dat duurde niet lang! Op donderdagmiddag, aan het einde van de tweede vrije training in Bahrein, ontvingen honderden mensen die in de paddock aanwezig waren, een e-mail van een anonieme afzender. De inhoud betrof gesprekken op Whatsapp en een aantal foto's. Het nieuws veroorzaakte meteen een sensatie in de paddock. Het verhaal overschaduwde de resultaten van VT2 volledig. Terwijl de waarheidsgetrouwheid van de gesprekken nog moet worden vastgesteld, verwierp Horner opnieuw de beschuldigingen en zei verder: "Ik wil geen commentaar geven op anonieme speculaties."

Christian_Horner_Red_Bull_2_telefoonChristian Horner verwierp opnieuw de beschuldigingen en zei verder: 'Ik wil geen commentaar geven op anonieme speculaties.'

Honderden mensen die op dat moment aanwezig waren in de paddock van het Bahrain International Circuit in het woestijngebied Sakhir, hadden de e-mail ontvangen. Onder hen de reguliere journalisten, teammanagers en leden van de FIA en van Liberty Media. Daarmee lag het dossier dat door Red Bull uit respect voor de privacy van de betrokkenen niet openbaar was gemaakt, nu toch op straat. Of in ieder geval een deel ervan. De leidinggevenden van de FIA en de Formule 1 hadden dus ook de omstreden e-mail ontvangen. Stefano Domenicali en Mohammed Ben Sulayem gaan nu samen bespreken hoe ze met de zaak omgaan, want Horner-gate lijkt het GP-weekend te gaan overschaduwen. De nadruk ligt niet op het evenement maar op een vermeend schandaal. En dat is niet goed voor het imago van de Formule 1.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS