Formule 1

Hoog risico Lewis Hamilton vervanger opgemerkt nu Toto Wolff voor grote beslissing staat

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 februari 2024 21:33

Andrea Kimi Antonelli zal volgend seizoen niet snel van F2 naar Mercedes F1 promoveren. F2-commentator Alex Jacques betwijfelde of Toto Wolff dat 'risico' zou nemen, hoe getalenteerd de coureur ook is. Hoewel Antonelli pas 17 jaar oud is, wordt hij al lang gezien als de toekomst van Mercedes, dat hem in 2019 in zijn juniorprogramma heeft opgenomen.

Mercedes F1


Hij stormde vanuit de kartsport door de junior-gelederen en dit jaar werd besloten om de Formule 3 over te slaan. De Italiaan promoveert rechtstreeks van het Formula Regional European Championship naar de Formule 2, waar hij voor Prema zal racen. Zijn volgende stap zou volgend seizoen al Formule 1 kunnen zijn, en dat zou zelfs het Mercedes-zitje van Lewis Hamilton kunnen zijn.

Hamilton kondigde eerder deze maand aan dat hij Mercedes eind dit jaar inruilt voor Ferrari. Wolff is op zoek naar een nieuwe Formule 1-coureur. Hoewel sommige experts de teambaas hebben aangespoord om de gok te wagen met Antonelli, denkt Formule 2-commentator Jacques dat Wolff dat een te groot risico vindt.

"Antonelli zou het kampioenschap volledig moeten domineren om een kans te maken om het seizoen 2025 in dat Mercedes-team te beginnen", vertelde Jacques aan de Feeder Series Podcast. "Ik zie Wolff gewoon niet iemand in die situatie zetten, hoe goed hij of zij ook is. Wolff lijkt me geen teambaas die dat soort risico's zou nemen, en hoe getalenteerd een coureur ook is, het is makkelijker om een Charles Leclerc in een Sauber te doen, een Russell in een Williams."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS