Formule 1

Honey Badger Daniel Ricciardo: "De auto voelt beter, maar je bent slechts zo goed als de concurrentie je laat zijn"

Uitgegeven door Pascal Wekema • 28 februari 2024 18:20

Het Formule 1 circus ontwaakt uit haar winterslaap. De testdagen zitten er inmiddels op en dit weekend is het alweer tijd voor de eerste Grand Prix van het nieuwe jaar. Daniel Ricciardo heeft een goede voorbereiding gehad en voelt naar eigen zeggen weinig druk. Hij vindt dat hij is begonnen aan deel twee van zijn loopbaan en even vrije tijd nemen heeft hem goedgedaan.

#f1 #danielricciardo


"Eindelijk is het tijd om weer te gaan racen. Ik kan niet wachten om eerlijk te zijn", zei Daniel Ricciardo, die de bijnaam van Honey Badger heeft. In tegenstelling tot vorig jaar was het deze keer goed om een ​​goed voorseizoen te hebben. Na 2022 had ik die vrije tijd nodig, dus het was geweldig om halverwege het seizoen in te springen, maar wat betreft een volledige voorbereiding was dit jaar een betere manier om me voor te bereiden.""Ik heb het gevoel dat dit het begin is van het tweede deel van mijn loopbaan. Een tijdje vrij nemen geeft je een nieuw perspectief. Ik besteed veel aandacht aan wat een tweede kans voor mij is, maar tegelijkertijd leg ik mezelf geen druk op. Ik heb honger en ben gemotiveerd zonder enig negatief gewicht op mijn schouders of stress die eraan verbonden is, om mijn leven te verstoren".

"Net als iedereen heb ik dit jaar maar een paar uur getest in de auto. Het is normaal dat een nieuwe auto een verbetering is ten opzichte van de vorige, maar wat telt is waar we staan ​​vergeleken met alle anderen. Zijn wij meer verbeterd dan zij, of zijn zij meer verbeterd dan wij? De auto voelt beter, maar je bent slechts zo goed als de concurrentie je laat zijn. Ik ben sinds de test in Bahrein gebleven en samen met de ingenieurs hebben we veel uren besteed aan het bestuderen van alle gegevens van de drie dagen op de baan, zodat we weten wat we willen doen zodra we in de eerste vrije training de baan op gaan."

"Ik hou van Bahrein, het is een mooi circuit en een goede plek om het seizoen te beginnen. Het is behoorlijk uitdagend, vooral op de achterbanden, omdat de baan erg veel van de banden vraagt. Ik heb daar een aantal goede momenten gehad, nooit op het podium, maar ik heb veel punten gescoord. Natuurlijk is er iets speciaals aan de eerste race van het seizoen. Als je een paar maanden niet hebt geracet, voelt het wat intenser. Je kunt tijd doorbrengen in de simulator terwijl je over het circuit rijdt, maar je kunt niet intensief oefenen met racen, wiel aan wiel met 19 van de beste jongens ter wereld, en dat zorgt voor een behoorlijk spannend gevoel tijdens de eerste race van het jaar", zei Ricciardo in een preview van het team. 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS