Formule 1

Hoe ziet de toekomst eruit voor Adrian Newey in geval 'zijn maatje' Christian Horner het veld ruimt bij Red Bull?

Uitgegeven door Peter Vader • 10 februari 2024 11:50

Adrian Newey is misschien wel het grootste technische meesterbrein in de geschiedenis van de F1. Hij ontwerpt al bijna twintig jaar de auto's van Red Bull. Zijn werkrelatie met teambaas Christian Horner is door de jaren heen ongelooflijk succesvol geweest, maar voormalig Williams-teammanager Peter Windsor denkt dat hieraan een einde kan komen als de Red Bull-teambaas wordt ontslagen. Horner zou overschrijdend gedrag hebben vertoond en ging vrijdag met een externe advocaat in gesprek over de aantijgingen. Vol spanning wachtte de Formule 1-wereld de uitkomst van dit gesprek af, maar Sky Sports ontkrachtte al snel dat er vrijdag meer nieuws zou komen over zijn toekomst bij Red Bull. Vooruitlopend op de uitslag vragen velen zich af wat er met Red Bull gebeurt als Christian Horner daadwerkelijk het veld moet ruimen bij Red Bull.

Adrian_Newey_en_Christian_Horner_F1_Red_BullAdrian Newey en Christian Horner

"Ik vraag me dan af wat de toekomst van het team is. Ik vraag me zeker af wat Adrian Newey zou doen en wat hij zou doen. Hij is waarschijnlijk op een leeftijd waarop hij echt met pensioen zou kunnen gaan. Ik denk dat hij het zou zien als eindelijk het einde van dat tijdperk. Christian Horner is voor hem als een buffer en ze zitten op dezelfde golflengte. Als Christian vertrekt, zal dat uiteraard slecht zijn voor Christian, maar ik denk dat het grotere effect zal zijn welk effect het heeft op de toekomst van Adrian", aldus Windsor in een artikel van Express.co.

Een andere mogelijkheid zou zijn dat eindelijk de al jaren rondzingende geruchten werkelijkheid worden, net als bij Lewis Hamilton, dat Newey naar Ferrari vertrekt. Het werd recentelijk nog gesuggereerd. Maar Newey ontkent dit in alle toonaarden en zweert zijn trouw aan Red Bull, ongeacht of Horner het team verlaat of niet. Bovendien kun je betwijfelen of Newey zou slagen bij Ferrari. De werkrelatie van Adrian Newey met Christian Horner is ongelooflijk succesvol geweest. En in Maranello is het altijd een heksenketel terwijl Newey gewend is aan een hechte samenwerking met Christian Horner, die hem volledig de ruimte geeft. Zou het in Maranello ooit hetzelfde kunnen zijn als in Milton Keynes?

Adrian_Newey F1 Red BullBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS