Formule 1

Hoe de Mercedes W15 het opneemt tegen Ferrari en McLaren nu de belangrijkste tekortkomingen zijn verholpen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 28 februari 2024 07:08

James Allison heeft er vertrouwen in dat de nieuwe Mercedes W15 de problemen met de rijeigenschappen van de auto heeft opgelost voor de seizoensopener van de Grand Prix van Bahrein op zaterdag. Hij gelooft dat de auto het relatief goed kan opnemen tegen Ferrari en McLaren in de strijd achter wereldkampioen Red Bull.Na een recordaantal van acht constructeurskampioenschappen op rij te hebben gewonnen vanaf het begin van het hybride F1-tijdperk in 2014, is Mercedes beperkt gebleven tot slechts 1 raceoverwinning sinds de invoering van de ground effect-regels in 2022.

Het team kende vorig jaar het eerste seizoen zonder overwinning sinds 2011, maar hoopt op een veel beter seizoen in 2024. Allison onthulde in de winter dat Mercedes een 'behoorlijk ambitieus programma' had opgezet met de W15.

Bij de lancering van de 2024-auto van het team eerder deze maand sprak Allison zijn hoop uit dat Mercedes een oplossing heeft gevonden voor de 'hatelijke' achterkant. Lewis Hamilton en George Russell worstelden er vorig jaar mee.

In een gesprek met Sky Sports F1 beweerde de technisch directeur van Mercedes dat de W15 in de buurt zit van Ferrari en McLaren. Hij zei: "We hebben zeker een betere manier gevonden om vooruit te komen en we zijn redelijk tevreden met de snelheid die we hebben laten zien. Als we allemaal samen rijden - er waren een McLaren en een Ferrari die tegelijkertijd op dezelfde banden over het circuit reden - zien we er goed uit."

Op de vraag of Mercedes erin geslaagd is om de W15 beter bestuurbaar te maken dan zijn voorgangers, antwoordde hij: "Stuiteren is nog steeds iets waar alle auto's in de pitstraat tegenaan zullen lopen, totdat deze generatie auto's overgaat op iets anders. Maar de afschuwelijke achterkant, daarvan hebben we hopelijk geen last meer op de manier waarop dat in het verleden het geval was."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS