Formule 1

Hield Toto Wolff informatie voor zichzelf? Het begin van 'Totogate'?

Uitgegeven door Peter Vader • 3 december 2023 13:46

Behalve van een harde strijd op de baan en een ‘rat race’ als het gaat om technische ontwikkelingen om sneller te zijn dan je concurrent, staat de Formule 1 tegenwoordig ook bol van de politieke spelletjes. Zelfs een bezoek aan de rechtszaal wordt niet geschuwd en dat was vroeger toch wel anders… Het laatste wapenfeit in deze trend van elkaar in een verkeerd daglicht stellen betreft niemand minder dan Toto Wolff. De F1-Mercedes-teambaas wordt door sommige concullega’s ervan beschuldigd zijn relatie met Susie Wolff, algemeen directeur van de F1 Academy, te hebben misbruikt om vertrouwelijke informatie te hebben verkregen waarmee hij zijn voordeel kon doen. Normaliter zou hij deze informatie hebben moeten delen met zijn collega teambazen, maar dat deed hij niet. De andere teambazen kregen hier lucht van, voelden zich gepasseerd en informeerden FIA-president Ben Sulayem.

Susie_Wolff_and_Toto_WolffSusie Wolff en Toto Wolff

De alarmbel zou tijdens de laatste bijeenkomst van de F1 Commissie in Abu Dhabi afgegaan zijn. Toto Wolff zou in het bezit zijn geweest van voorinformatie over een onderwerp, dat tijdens de bijeenkomst aan de orde kwam. Dat bleek een verrassing te zijn voor andere teambazen, die er aanwezig waren. De zaak kwam aan het rollen doordat het altijd goed geïnformeerde Business F1 er melding van maakte. Eén van de aanwezige teambazen zou gezegd hebben: “Toto is de enige die met gemak over beide kanten kan spreken. Op een dag kan dit een averechts effect op hem hebben. De situatie met Susie Wolff is ernstiger dan het lijkt.
Er zijn negen maanden verstreken sinds ze werd aangesteld als algemeen directeur van de F1 Academy. Aanvankelijk zagen de teamleiders er geen gevaar in. Nu zijn ze boos omdat ze beseffen wat er gebeurt." Staan we aan de vooravond van ‘Totogate’ of loopt het met een sisser af?

Ben_Sulayem_FIA_President_bron_FIAFIA-president Ben SulayemBen jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS