Formule 1

Het unieke format van Lewis Hamilton en Daniel Ricciardo om het racen in Monaco te verbeteren

Uitgegeven door Bas Kaligis • 24 mei 2024 09:45

Monaco mag dan wel de parel van de F1-kroon zijn, maar het is vaak ook een processie. Lewis Hamilton stelt een 'speciale' band voor voor de GP van Monaco die meer pitstops zou forceren om de show wat pittiger te maken.

Lewis Hamilton Mercedes Grand Prix F1


De Formule 1 keert dit weekend voor de 81ste keer terug naar de straten van Monte Carlo voor de achtste ronde van het Formule 1-kampioenschap van 2024.

Maar tegenover alle fans die met spanning uitkijken naar de race, staat één - zo niet twee - fan die vreest dat het een saaie boel wordt gezien de aard van het smalle, kronkelige stratencircuit.

De race van vorig jaar telde in totaal 22 inhaalacties, de meeste sinds 2011, omdat het circuit niet geschikt is voor de Formule 1-auto's van tegenwoordig. En nog minder voor die van de huidige generatie. Die zijn ongeveer 5,5 meter lang. Het roept de vraag op wat er gedaan kan worden om de Grand Prix van Monaco leuker te maken.

"Monaco is niet echt veel veranderd, maar de auto's wel. Die worden groter en er is een enorm risico op crashes” ,zei Lewis Hamilton. "De race blijft continu hetzelfde, het is een one-stop race. Ik denk dat speciale banden voor deze race, zodat je meer pitstops hebt, voor meer variabiliteit kunnen zorgen."

"De F1 kan zeker met een specifiek weekend komen voor dit weekend, ze zouden er een nieuwe formule voor moeten bedenken in plaats van dat alles gewoon hetzelfde blijft. Jullie vallen zondag misschien wel in slaap tijdens de race, dus verzin iets anders."

Daniel Ricciardo stelde voor het kwalificatieformat te veranderen. De winnaar van de Grand Prix van Monaco van 2018 stelde een 'driedaags tijdritparcours' voor waarbij de coureurs elke dag negen uur lang toegang zouden hebben tot het circuit.

De snelste ronde zou de coureur op pole position zetten, terwijl de race 'de race is', zoals hij het uitdrukte. "Ik weet dat ik jaren geleden heb voorgesteld om er gewoon een driedaagse tijdrit van te maken. Het circuit is dan drie dagen achter elkaar open, negen uur per dag en je kiest gewoon wanneer de temperatuur goed is en je probeert een goede tijd neer te zetten. Misschien zou dat het anders en interessanter maken. De zondag een beetje interessanter maken. Misschien."

Back in time! Daniel Ricciardo heeft buiten stuurmanskunsten ook balgevoel! Check de leuke video als American footballplayer Tom Brady hem over grote afstand een bal toewerpt... Never a dull moment met Daniel Ricciardo: 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS