Formule 1

Het speciale gevoel van Daniel Ricciardo: "Precies tien jaar geleden behaalde ik hier mijn eerste overwinning en mijn leven veranderde"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 9 juni 2024 13:01

De negende Grand Prix van 2024 wordt dit weekend verreden in Canada. Op het Circuit Gilles Villeneuve hebben de coureurs met wisselende weersomstandigheden te maken en was er tijdens de gehele kwalificatie een dreiging van een regenbui. Uiteindelijk werd de sessie volledig op droogweerbanden gereden. Daniël Ricciardo van Visa Cash App Racing Bulls wist zijn teamgenoot Tsunoda te verslaan en kwalificeerde zich erg sterk als vijfde.

Daniël Ricciardo

De Australische Formule 1 coureur reageerde blij: “Ik ben erg tevreden. Het was een heel goed weekend, heel leuk, en zo’n weekend waarin alles gewoon goed voelt. We staan ​​nog geen twee tienden van de pole, en zelfs als dat vandaag niet het geval is, betekent dit soms dat we op de eerste startrij staan, dus het is fijn om competitief te zijn en je op je gemak te voelen in de auto."

"In Q3 was het erg belangrijk om een ​​snelle opwarmronde te hebben en dit is wat ik tegen het team vertelde. Ik deed het en had toen het juiste vertrouwen voor de pushronde. Het was leuk om de ronde samen te stellen, maar het verbaast me niet. Ik weet dat als ik me zo voel, ik deze dingen kan doen. Ik ben blij dat ik het uit mezelf heb kunnen halen, maar blij en credits voor het team, met beide auto's in Q3 en ik wil ze graag belonen met een heel mooi resultaat."

"Ik heb altijd het gevoel dat er iets speciaals is als ik hier naar Montréal kom en ik heb er goede herinneringen aan: precies tien jaar geleden behaalde ik hier mijn eerste overwinning en mijn leven veranderde. Het team voelt ook dat er dit weekend goede energie zit, dus blij om dat om te zetten in een goede race. Zondag starten we op een goede plek in de top 5, met een aantal goede kopmannen om me heen, zodat ik tijdens de race het beste uit mezelf kan halen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS