Formule 1

Het houdt maar niet op: gridstraf voor Daniel Ricciardo na 'illegale' inhaalactie onder safety car

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 april 2024 13:42

De problemen van Daniel Ricciardo tijdens de Formule 1 Grand Prix van China gingen na de wedstrijd verder toen de Racing Bull-coureur een gridstraf van drie plaatsen kreeg voor de Grand Prix van Miami van volgende maand.

Daniel Ricciardo


Ricciardo's overtreding betrof een 'illegale' inhaalactie onder safety car tijdens de neutralisatieperiode van de race. Het incident vond plaats in ronde 28 toen Ricciardo, die al schade had van een contact met Lance Stroll bij de vorige herstert van de safety car, probeerde een positie terug te winnen die hij tijdens de commotie had verloren aan Haas F1-coureur Nico Hulkenberg.

Hoewel Hulkenbergs eerste inhaalactie op de RB-coureur onder safety car legitiem werd bevonden (omdat Ricciardo wijd werd gedrukt door Stroll), waren de stewards niet blij met Ricciardo's daaropvolgende poging om zijn plek terug te krijgen.

De overtreding van Ricciardo leverde hem bovendien twee strafpunten op voor zijn racelicentie. Met zijn zwaar beschadigde auto zag de Aussie de geblokte vlag niet eens en hij trok zich kort na het incident terug uit de race. Het zit maar niet mee voor de normaal zo goedlachse Australiër. Het lachen is 'the Honey Badger' even vergaan.

Waar hij nog wel in een goede 'mood' was, kun je zien in onderstaande video's: 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS