Formule 1

Het gif-groene gevaar in de F1 van Monaco

Uitgegeven door HJ van Keulen • 28 mei 2024 08:01

Monaco - Stake F1 Team KICK Sauber maakte terrein goed, maar kon uiteindelijk geen punten scoren in de Grand Prix van Monaco waarin de kwalificatievolgorde niet werd opgeschud. Valtteri Bottas en Zhou Guanyu, startend vanaf de voorlaatste rij, hielden hun gif-groene F1-bolides heel tijdens de crash in de eerste ronde, die werd stilgelegd door een rode vlag. Bij de daaropvolgende herstart voerde het team een agressieve strategie uit met Valtteri, maar door het gebrek aan andere incidenten - geen Safety Cars, geen verschillende pitstopstrategieën - was de mogelijke vooruitgang beperkt en eindigde ons duo hun verder vlekkeloze race op P13 met Valtteri en P16 met Zhou.

Stake F1 Team KICK Sauber kon uiteindelijk geen punten scoren in een krappe Grand Prix van Monaco

Alessandro Alunni Bravi, Teamvertegenwoordiger zegt: “Het was een progressieve race met een rode vlag na de eerste ronde, waarbij alle coureurs behalve Sargeant besloten om hun banden te wisselen - wat er uiteindelijk toe leidde dat er geen pitstops meer werden verwacht. We hebben ons best gedaan om onze coureurs de mogelijkheid te geven om de auto's voor hen aan te vallen, maar op een circuit als Monaco, waar inhaalmogelijkheden bijna nihil zijn, lagen de posities voor het grootste deel van het veld vast. We probeerden een andere strategie met Valtteri, die een agressieve race reed, door hem in ronde 15 van de medium compound naar de harde banden te laten wisselen, waardoor hij een hoog tempo kon rijden en Sargeant kon inhalen om P13 te bemachtigen - het maximum haalbare."

"Zhou beleefde een moeilijkere race: hij zat vast achter Sargeant totdat we besloten om hem van positie te laten wisselen met Valtteri. Tijdens het laatste segment van de race verloor hij zijn positie aan de Williams onder blauwe vlaggen, voordat we hem op de zachte compound pitchten voor het geval van een late Safety Car, die er niet kwam. Positief is dat al onze drie pitstops van zondag tot nu toe onze snelste van het hele seizoen waren. Ze waren snel en consistent - iets wat belangrijk is, want het laat zien dat we kunnen reageren en verbeteren. Ons belangrijkste doel voor de komende races is om ons op elk gebied te verbeteren, zodat we weer mee kunnen doen in de strijd om de punten.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS