Formule 1

Hernieuwde energie voor Alpine F1-coureur Esteban Ocon: "Resultaat van duizenden uren"

Uitgegeven door Frank Korsel • 7 februari 2024 15:22

Het team van Alpine presenteerde eerder vanmiddag de nieuwe Formule 1-auto en Hypercar voor het WEC-seizoen 2024. De Alpine A524 wordt opnieuw bestuurd door Esteban Ocon en Pierre Gasly. Ocon eindigde afgelopen seizoen op de twaalfde positie met 58 punten achter zijn naam. Met zes uitvalbeurten was de betrouwbaarheid van de Alpine opnieuw onderwerp van discussie. Opnieuw begint de Fransman met goede moed aan het nieuwe Formule 1-seizoen.

Esteban Ocon

“Het spreekt voor zich dat ik ontzettend enthousiast ben voor het seizoen en ik kan niet wachten om weer in de auto te stappen en te gaan racen”, vertelt de enkelvoudig Grand Prix-winnaar tijdens de presentatie van het nieuwe Formule 1-strijdwapen. “Deze tijd van het jaar is spannend, want dit is het moment waarop we zien wat het team heeft geproduceerd.”

De ontwikkeling van een Formule 1-auto is een tijdvretend project. Vaak neemt dit een heel jaar in beslag en Ocon is meegenomen in de ontwikkeling van de Alpine A524: “Ik heb tekeningen gezien en ik heb op de simulator getest, maar natuurlijk nog niet het complete, echte ding gezien of uitgeprobeerd. Dat zal wachten tot de shakedown, maar het is een mooi moment voor het team, want het is het resultaat van duizenden uren hard werken. Als coureur is het kippenvelmoment wanneer je voor het eerst in een nieuwe auto stapt en de pitlimiter loslaat. Die tijd is nu dichtbij met de A524 en ik kan echt niet wachten om te beginnen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS