Formule 1

Helmut Marko verwacht ontketende Verstappen in Melbourne: "Hij was in Saoedi-ArabiŽ niet honderd procent fit"

Uitgegeven door Frank Korsel • 25 maart 2023 06:01

Max Verstappen kende ondanks zijn knappe tweede positie in Saoedi-ArabiŽ een zwaar weekend. Ziekte en mechanische malheur gooide roet in het eten voor de Nederlandse Red Bull-coureur. Helmut Marko denkt dat Verstappen volgend weekend in AustraliŽr nůg sterker zal zijn.

Max Verstappen Helmut Marko

Verstappen liet de mediadag op donderdag aan zich voorbij schieten. Hij was herstellende van een vervelende buikgriep en kwam pas op vrijdag aan in Jeddah. Dit leek geen probleem te zijn aangezien hij direct ontzettend snel was op de Saoedische baan.

In de kwalificatie werkte een aandrijfas niet helemaal mee, waardoor hij vanaf de vijftiende positie moest starten. Ook in de race had hij hier en daar wat problemen met de as, ondanks alle problemen eindigde hij achter teamgenoot Sergio Perez op de tweede positie.

Marko zag dat zijn coureur het moeilijk had in Jeddah. Tegenover F1-Insider vertelde Marko dat hij denkt dat Verstappen in Melbourne weer helemaal de oude is: "Hij was in Saoedi-ArabiŽ niet honderd procent fit. Momenteel doet hij er dan ook alles aan om tijdens de volgende race weer maximaal te kunnen presteren. In AustraliŽ zullen we weer een compleet andere Verstappen gaan zien."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS