Formule 1

Helmut Marko vindt dat we moeten genieten van Verstappen-dominantie: "Het is een verdienste van Max"

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 april 2024 17:00

Max Verstappen maakte afgelopen weekend vier uit vijf, toen hij opnieuw de Grand Prix wist te winnen. Ditmaal schreef de Nederlandse Red Bull-coureur de Grote Prijs van China op zijn naam. Er blijft wat kritiek komen op de dominantie van Verstappen, maar Helmut Marko denkt hier toch echt anders over. De speciaal adviseur van Red Bull Racing vindt dat we de prestaties van Verstappen juist moeten waarderen.

Max Verstappen Helmut Marko

Max Verstappen domineert de Formule 1 al enkele jaren en gunt zijn concurrenten geen millimeter meer dan strikt noodzakelijk. Na dominante optredens in Bahrein, Saoedi-Arabië en Japan was hij ook in China veruit de snelste coureur. Met een flinke voorsprong schreef hij zijn vierde Grand Prix-zege van het seizoen op zijn naam.

Toch is niet iedereen even blij met de dominantie van Verstappen. In gesprek met De Telegraaf deelt Marko zijn mening over de kritiek: "Het is ook helemaal niet saai. In het skiën hebben we vroeger mannen als Franz Klammer en Hermann Maier gehad, die wonnen heel erg veel wedstrijden. Als de prestaties van een sportman buitengewoon zijn, dan moet je dat accepteren en kunnen waarderen. En vooral niet zeggen dat het saai is. Het is de verdienste van Max." 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS