Formule 1

Helmut Marko twijfelt aan toekomst van Ricciardo: “Is Daniel zo zwak geworden?”

Uitgegeven door Frank Korsel • 30 maart 2024 19:21

De verwachtingen bij de full-time Formule 1-terugkeer van Daniel Ricciardo waren hooggespannen. De Australiër rijdt dit seizoen een volledig jaar bij het team van Racing Bulls. Daar rijdt hij naast Yuki Tsunoda, maar Ricciardo kan geen vuist maken tegen de Japanner. Helmut Marko maakt zich dan ook zorgen over de prestaties van Ricciardo.

Helmut Marko Daniel Ricciardo

Na een half jaar aan de zijlijn keerde Ricciardo vorig jaar tijdens de Grote Prijs van Hongarije terug bij het team van AlphaTauri. Hier reed hij in plaats van Nyck de Vries, die de deur was gewezen. Hij miste dat seizoen nog eens vijf races na een ongeluk in Zandvoort. Hier brak de man uit Perth zijn hand en werd hij op zijn beurt weer vervangen door Liam Lawson.

Dit jaar keert hij terug voor een volledig seizoen, maar dit verloopt nog niet op rolletjes. In de eerste drie races van het seizoen slaagde de Australiër er nog niet in om punten te scoren in de nieuwe Racings Bulls-machine. In gesprek met Laola1 geeft Marko aan dat hij het moeilijk vindt om naar de prestaties van Ricciardo te kijken en dat hij zich zorgen maakt: "Daar zitten wij ook mee te puzzelen. Hij is over het algemeen iets langzamer dan Yuki. Iets werkt niet voor hem."

"Wat verwonderlijk is, want tijdens de wintertest ging het juist heel goed. Je zou eigenlijk een andere coureur moeten hebben ter vergelijking. De vraag is momenteel of Yuki een hoogvlieger is geworden of dat Daniel zo zwak is geworden. Na drie races is daar nog geen objectief antwoord op te geven."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS