Formule 1

Helmut Marko heeft gezegd dat Max Verstappen 'geamuseerd' was door Lewis Hamiltons transfer naar Ferrari

Uitgegeven door Bas Kaligis • 19 februari 2024 03:02

Red Bull senior adviseur Dr. Helmut Marko heeft gezegd dat Max Verstappen 'geamuseerd' was door het nieuws van Lewis Hamiltons aanstaande overstap naar Ferrari, hoewel Verstappen zijn steun voor de beslissing heeft getoond.

Max Verstappen


Het meest recente 'silly season' in de Formule 1 begon op grootse wijze nog voordat het seizoen van start was gegaan. Dit volgde op de aankondiging dat Hamilton vanaf 2025 een Ferrari-coureur zal zijn.

Begrijpelijkerwijs heeft dat nieuws voor een enorme opschudding gezorgd in de F1. Er is nu ook een enorm gat te vullen bij Mercedes met het oog op volgend seizoen, nadat Hamilton zal hebben geprobeerd een laatste gooi naar de titel te doen tegen Verstappen met Mercedes.

In een gesprek met OE24 werd Dr. Helmut Marko, die in 1971 de 24U van Le Mans won met de Nederlander Gijs van Lennep, gevraagd naar Verstappens reactie toen het nieuws over Hamilton en Ferrari bekend werd: "Hij was gewoon geamuseerd".

Verstappen heeft sindsdien met de media gesproken om zijn gedachten over Hamiltons overstap naar Ferrari toe te lichten. Hij benadrukte dat hij en de buitenwereld geen idee hebben van wat er intern is gezegd tussen Hamilton, zijn Mercedes-team en Ferrari. Verstappen vindt wel dat Hamilton er goed aan heeft gedaan om dit nieuwe hoofdstuk in zijn carrière aan te vangen bij Ferrari, als dat de drang is die hij had.

Hamilton, die in het verleden meermaals in verband werd gebracht met een overstap naar Ferrari, zei dat hij een 'jeugddroom' zal waarmaken door in het rood van Ferrari te racen.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS