Formule 1

Hardleers of geloof in eigen kunnen? Sergio Perez wil in 2024 nieuwe poging doen om Max Verstappen te verslaan

Uitgegeven door Bart • 28 november 2023 18:03

Sergio Perez kan met een tweede plaats bij de coureurs terugkijken op zijn beste seizoen in de Formule 1. Met 285 punten kwam hij echter wel 290 punten tekort om wereldkampioen te worden. Red Bull-teamgenoot Max Verstappen verzamelde maar liefst 575 punten. Toch gaat de Mexicaan niet bij de pakken neerzitten, want hij wil in 2024 een nieuwe poging doen om Verstappen van de troon te stoten en zelf wereldkampioen te worden.

Sergio Perez


In het begin van 2023 klopte Perez nadrukkelijk op de deur. Hij won de races in Saoedi-Arabi� en Azerbeidjan en kon Verstappen goed weerstand bieden. Vanaf de race in Miami zette de Nederlander een uitstekende serie neer van tien overwinningen op rij, wat leidde tot frustratie en fouten bij Perez. In de laatste weken laat hij zijn oude vorm weer zien, maar hij kan niet ontkennen dat Verstappen nog een niveau hoger acteert.

In Abu Dhabi kreeg Perez de vraag voorgelegd wat zijn doel voor 2024 wordt. "Ik wil ��n positie hoger eindigen. Daarvoor moet ik meer snelheid zien te vinden en constanter presteren. Dit jaar was een beetje een achtbaan en voelde ik me niet helemaal ��n met de auto, maar volgend jaar hebben we weer nieuwe kansen."

"De laatste races gingen weer een stuk beter, maar je moet de credits geven aan Max. Hij heeft het beste seizoen ooit en heeft echt geweldig gereden."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS