Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Hankook 24H Portimao: CP Racing behaalt zijn eerste overwinning, 1-2 voor Red Ant Racing in 992-divisie

Uitgegeven door Peter Vader • 11 juli 2022 16:01

PORTIMAO - CP Racing heeft zijn eerste regelrechte overwinning veiliggesteld in de 24H SERIES powered by Hankook tijdens de Hankook 24H PORTIMAO, na een race lang gevecht met de leider in het GT3-kampioenschap van Phoenix Racing. Gedurende een ononderbroken 24 uur wisselde de leiding maar liefst 26 keer tussen de CP Racing Mercedes-AMG GT3 (#85, Charles Putman/ Charles Espenlaub/ Joe Foster/ Shane Lewis) en de Phoenix Racing Audi R8 LMS GT3 EVO II (#18, Michael Doppelmayr/ Pierre Kaffer/ Elia Erhart/ Swen Herberger). Beide teams maximaliseerden hun mogelijkheden in Portimão met hun coureurs en de beschikbare brandstof. Ze gingen tot het uiterste, waarbij beide teams met nog maar 50 minuten te gaan waren gescheiden door minder dan 30 seconden.

podium_Portimao_2022

“Dit was geweldig!”
Het resultaat markeert de eerste regelrechte overwinning in de 24H SERIES voor CP Racing. Het is toepasselijk dat Shane Lewis zijn 60e race startte in de 24H SERIES van afgelopen weekend, hij bereikte de zwart-wit geblokte vlag na 718 ronden en 4.652 afgelegde kilometers op het Autodromo Internacional do Algarve. “Dit was geweldig!” een juichende Shane Lewis uitgelegd tegen radiolemans.com's Joe Bradley. “Ik ben hier al heel wat jaren mee bezig, en om mijn 60ste deelname nu op deze manier te kunnen afmaken, met een overwinning in de 24H SERIES, dat is best bijzonder!”

CP Racing Mercedes-AMG GT3 (Nr85 Charles Putman/ Charles Espenlaub/ Joe Foster/ Shane Lewis

1-2 finish voor Red Ant
Red Ant Racing, die een 1-2 finish behaalde in de 992 klasse en als 4e eindigde en 5e algemeen, mocht ook het overall-podium beklimmen. De Belgische teamleider in de 992 GT3 Cup (#903, Ayrton Redant / Bert Redant / Yannick Redant/ Sam Dejonghe) reed als eerste onder de zwart-wit geblokte vlag door, vlak voor zuster-Porsche
(#904, Philippe Wils / Jimmy de Breucker / Kobe de Breucker / Gavin
Pickering), waarvan de laatste nu is gehonoreerd met de 4e plaats overall. Hoewel een diskwalificatie na de race in de 24H SERIES, hoe zeldzaam ook, teleurstellend is, zijn CREVENTIC en zijn race-officials ervan overtuigd dat deze kwestie juist is afgehandeld, om de concurrentiestrijd eerlijk te houden.

Porsche_Red_Ant_Racing_Nr7

Kapotte aandrijfas
Red Ant Racing's dichtstbijzijnde kampioenschapsrivaal, de Red Camel-Jordans.nl-Porsche (#909, Ivo Breukers/ Luc Breukers/ Rik Breukers/ Fabian Danz) op koers was geweest om de klasseoverwinningen behalen in Portimão, maar helaas raakte de aandrijfas defect, veroorzaakt door de hitte van een kapotte uitlaatpijp, waardoor het Nederlandse team zich terugtrok uit het evenement. Slechts één punt scheidt nu Red Camel-Jordans.nl en Red Ant Racing in het 992 Europese klassement, en de twee teams staan nu op gelijke hoogte punten in het kampioenschap van de continenten.

BBR, Portimao, 4e overwinning 24H SERIES powered by Hankook 2022

Vierde overwinning voor BBR
De leider in het kampioenschap van TCR Teams, BBR, behaalde in Portimao zijn vierde overwinning in de 24H SERIES powered by Hankook 2022 en misschien had hij ook zijn allereerste 1-2-finish behaald als het geluk op zijn weg er was geweest. Het Thaise team, dat dit weekend in Portimão zijn eerste twee-auto line-up van het seizoen inzette, eindigde als 1e en 2e in TCR op tweederde afstand maar kort na het aanbreken van de dag kwam de BBR CUPRA Leon Competición TCR (#158, Chariya Nuya / Munkong Sathienthirakul / Sandy Stuvik / Grant Supaphongs / Nattanid Leewattanavalagul), die de TCR-divisie tijdens de openingsfase vier uur lang aanvoerde, voordat hij zijn dynamoriem verloor en later helemaal moest opgeven na een brand in de motorruimte.

Een beetje Hollands glorie
Daardoor nam het zusterteam met de CUPRA TCR (#159, Kantadhee Kusiri/ Kantasak Kusiri/ Anusorn Asiralertsir/ Tanart Sathienthirakul/ Pasarit Promsombat) het stokje over om daarmee na een probleemloze run de race op P1 te voltooien en daarmee aan BBR zijn vierde overwinning van het seizoen e schenken. Tanart Sathienthirakul passeerde de zwart-wit geblokte vlag, waarbij de TCR-winnaar 658 ronden van de 4,652 km lange Autódromo Internacional do Algarve aflegde. Bas Koeten Racing is partner van het BBR-team, zij schreven op hun Fb-pagina: “YESSSS! P1 in TCE/TCR met de CUPRA TCR DSG in 24h Portimao, samen met onze Spaanse partner Monlau. Met 58:52 minuten totale pittijd hadden we veruit de kortste totale pittijd van iedereen: de nummer 2 had 1:25:40 uur. Dat omvat dat de auto thuis perfect geprepareerd was, dat de pitcrew uitmuntend werk heeft geleverd en dat de rijders foutloos gereden hebben. Zo winnen we wedstrijden! YESSSS!”

De volgende ronde van de 24H SERIES powered by Hankook van dit jaar – de Hankook 24H BARCELONA – vindt plaats op het Circuit de Barcelona-Catalunya op 9-10-11 september. Meer informatie over de 2022 24H SERIES-kalender en het kampioenschapsklassement is te vinden op www.24hseries.com

Bas Koeten Racing winnaar_TCR_divisie

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS