Formule 1

Hamilton moet opletten voor Charles Leclerc: "Zou zomaar grootste uitdaging voor Lewis kunnen betekenen"

Uitgegeven door Frank Korsel • 11 februari 2024 06:01

Lewis Hamilton begint deze maand aan zijn laatste seizoen bij het team van Mercedes. In 2025 verkast de zevenvoudig wereldkampioen naar het team van Ferrari om daar te beginnen aan de laatste periode in zijn loopbaan als coureur. Hamilton neemt het in Maranello op tegen Charles Leclerc, geen makkelijke prooi voor Hamilton.

Lewis Hamilton Charles Leclerc

David Coulthard vertelt in zijn podcast Formula for Succes dat Hamilton een flinke kluif gaat hebben aan de jonge Monegask: “Ik denk dat één van zijn grootste uitdagingen Charles Leclerc gaat zijn. Charles is een jonge, geweldig snelle autocoureur. Inderdaad, hij heeft geen wereldkampioenschap gewonnen of de ervaring van Lewis, maar hij is een kampioen van de toekomst. Dus hij zou zomaar de grootste uitdaging voor Lewis kunnen betekenen.”

“Maar ik denk dat Charles een verbluffende kwalificatie-coureur is”, gaat hij verder in de podcast die hij samen opneemt met Eddie Irvine. “Ik denk dat Lewis een geweldige coureur is, maar op zijn veertigste zie ik hem niet sneller worden over één ronde. Tegen die tijd zal Charles juist in de bloei van zijn loopbaan zitten”, sluit de dertienvoudig Grand Prix-winnaar af.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS