Formule 1

Haas F1-teambaas Steiner ziet winst op belangrijk aspect: "Normaal kun je hierop geen tijd winnen"

Uitgegeven door Bart • 14 juni 2023 19:01

Haas heeft zich in de laatste maanden goed verbeterd op het gebied van de pitstops. Dat stelt teambaas Gunther Steiner in zijn vooruitblik op het weekend in Canada. In Barcelona kwam Haas de top 10 van snelste pitstops binnen. De stop van Kevin Magnussen werd in 2.6 seconden afgewerkt. Red Bull was daarin nog altijd het snelste team met een pitstop in 2.07 voor Sergio Perez en een stop van 2.28 bij Max Verstappen.

Kevin Magnussen


"We hebben veel tijd gestoken in het verbeteren van de pitstops", zegt Steiner op de website van de F1. "In de twee seizoenen dat we het moeilijk hadden, ging alles minder, ook de pitstops. We hebben nu met Faith Atack-Martin een nieuwe trainer voor onze groep en zij doet het fantastisch. Ze houdt het team fysiek en mentaal goed in orde. Onze hoofdmonteur Toby Brown houdt de groep gemotiveerd en onze strategist Faissal Fdil steekt ook veel tijd in de analyse van de pitstops."

"Normaal kun je met de pitstops geen tijd winnen, omdat iedereen ze erg goed uitvoert", vervolgt Steiner. "Maar je kunt wel veel tijd verliezen. Iedereen wordt beter en we hadden nu een top 10 resultaat in Barcelona met de achtste snelste pitstop. Als we hard blijven werken, moet het lukken om nog sneller te gaan."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS