Formule 1

Gunther Steiner legt uit waarom hij niet koos voor Ricciardo: "Anders had hij volgend jaar nog wel bij McLaren gezeten”

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 januari 2023 07:00

Na twee tegenvallende seizoenen bij het team van Haas besloot het Amerikaanse team om het contract van Mick Schumacher niet te verlengen. De Duitser wordt vervangen door landgenoot Nico Hulkenberg en dat terwijl ook Daniel Ricciardo zonder contract rondliep. Haas-teambaas Gunther Steiner legt zijn keuze uit.

Gunther Steiner

Schumacher kende een wisselvallig seizoen in de koningsklasse van de autosport. De Duitser crashte onder andere hard in Saudi-Arabië, Monaco en Japan. Daarnaast scoorde hij ook zijn eerste punten in de Formule 1, zeker in het middelste gedeelte van het seizoen presteerde hij redelijk goed. Uiteindelijk bleek het niet goed genoeg voor het team van Haas. Ze wijzen de zoon van Michael Schumacher na twee seizoenen bij het team de deur. Na een sabbatical van de full-time Formule 1 keert Nico Hulkenberg komend seizoen terug bij het Amerikaanse team.

Dat Haas kiest voor een 35-jarige coureur die na 180 Grands Prix zonder podium staat en al drie jaar niet meer full-time in de Formule 1 rijdt, zorgde voor veel gefronste ogen. Op een paar invalbeurten bij Racing Point/Aston Martin was de Duitser dan ook niet meer in actie gekomen in de Formule 1. In de media werd veel gezegd en gesproken over Daniel Ricciardo. De goedlachse Australiër raakte zijn stoeltje bij het team van McLaren kwijt en leek een gedroomde kandidaat voor Haas. Bij Motorsport.com legt de Italiaanse teambaas Gunther Steiner uit waarom de keuze uiteindelijk toch is gevallen op Schumacher: "Ricciardo heeft het afgelopen jaar duidelijk niet goed gepresteerd, anders had hij volgend jaar nog wel bij McLaren gezeten.”

"Ik denk dat we dat moeten meewegen. Ik snap nog steeds niet hoe dat kan, want ik denk dat hij een hele goede coureur is." Het was volgende Steiner een flinke gok geweest om te kiezen voor Ricciardo. Het zou namelijk gissen zijn of de achtvoudig Grand Prix-winnaar nog wel op zijn oude niveau terug zou kunnen keren.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS